0

Składniki

2 Łyżeczki
przyprawa typu vegeta
450 Gramów
mięso mielone
2 Sztuki
marchew
1 Sztuka
korzeń pietruszki
1 Sztuka
seler
1 Sztuka
kukurydza konserwowa
1 Sztuka
groszek zielony konserwowy
1 Sztuka
fasola czerwona konserwowa
1 Sztuka
Sos do spaghetti
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mięso wraz ze startymi na tarce na grubych oczkach marchewkami, pietruszką i selerem gotujemy w garnku w małej ilości wody, lekko doprawiamy vegetą.
  2. Gdy mięso się ugotuje dorzucamy kukurydzę, groszek, fasolę (fasolę z zalewą).
  3. Gotujemy około 15-20 minut co jakiś czas mieszając.
  4. Fix spaghetti rozrabiamy w zimnej wodzie (jak na opakowaniu) i wlewamy do garnka.
  5. Podawać z gorącymi grzaneczkami posmarowanymi masłem.

Opis

Wspaniała zupa na mroźne dni. łatwa w przygotowaniu, rozgrzewająca, sycąca, o ciekawym połączeniu słodko-ostrych smaków.

Podobne przepisy

Zupa grzybowa

Średni Do 3 godz
Zupa grzybowa

Pomidorowa z piekarnika

Łatwy Do 40 min
Pomidorowa z piekarnika

Pomidorowa z zacierką

Łatwy Do 1 godz
Pomidorowa z zacierką

Zupa minestone

Łatwy Do 40 min
Zupa minestone

Zupa rybna z makaronem jajeczna krajaneczka

Trudny Do 3 godz
Zupa rybna z makaronem jajeczna krajaneczka

Zupa szczawiowa z makaronem

Łatwy Do 1 godz
Zupa szczawiowa z makaronem

Domowy rosół staropolski

Łatwy Ponad 3 godz
Domowy rosół staropolski

Zupa chłopska

Łatwy Do 1 godz
Zupa chłopska

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!