Zupa meksykańska z mięsem mielonym
agf
Wspaniała zupa na mroźne dni. Łatwa w przygotowaniu, rozgrzewająca, sycąca, o ciekawym połączeniu słodko-ostrych smaków.
0
0 / 0
Wspaniała zupa na mroźne dni. Łatwa w przygotowaniu, rozgrzewająca, sycąca, o ciekawym połączeniu słodko-ostrych smaków.
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
2 łyżecz. przyprawa typu vegeta
450 g mięso mielone
2 szt. marchew
1 szt. korzeń pietruszki
1 szt. seler
1 szt. kukurydza konserwowa
1 szt. groszek zielony konserwowy
1 szt. fasola czerwona konserwowa
1 szt. sos do spaghetti
Przygotowanie
Mięso wraz ze startymi na tarce na grubych oczkach marchewkami, pietruszką i selerem gotować w garnku w małej ilości wody, lekko doprawić vegetą.
Gdy mięso się ugotuje dorzucić kukurydzę, groszek, fasolę (fasolę z zalewą).
Gotowć około 15-20 minut co jakiś czas mieszając.
Fix spaghetti rozrobić w zimnej wodzie (jak na opakowaniu) i wlać do garnka.
Podawać z gorącymi grzaneczkami posmarowanymi masłem.