Zupa meksykańska z mięsem mielonym

agf
Zupa meksykańska z mięsem mielonym

0

0 / 0

Wspaniała zupa na mroźne dni. Łatwa w przygotowaniu, rozgrzewająca, sycąca, o ciekawym połączeniu słodko-ostrych smaków.

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

2 łyżeczka przyprawa typu vegeta

450 g mięso mielone

2 szt. marchew

1 szt. korzeń pietruszki

1 szt. seler

1 szt. kukurydza konserwowa

1 szt. groszek zielony konserwowy

1 szt. fasola czerwona konserwowa

1 szt. sos do spaghetti

Przygotowanie


1

Mięso wraz ze startymi na tarce na grubych oczkach marchewkami, pietruszką i selerem gotować w garnku w małej ilości wody, lekko doprawić vegetą.

2

Gdy mięso się ugotuje dorzucić kukurydzę, groszek, fasolę (fasolę z zalewą).

3

Gotowć około 15-20 minut co jakiś czas mieszając.

4

Fix spaghetti rozrobić w zimnej wodzie (jak na opakowaniu) i wlać do garnka.

5

Podawać z gorącymi grzaneczkami posmarowanymi masłem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły