Zupa meksykańska z mięsem mielonym
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
agf
![Zupa meksykańska z mięsem mielonym](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974880371.jpeg&w=3840&q=75)
Wspaniała zupa na mroźne dni. Łatwa w przygotowaniu, rozgrzewająca, sycąca, o ciekawym połączeniu słodko-ostrych smaków.
0
0 / 0
Wspaniała zupa na mroźne dni. Łatwa w przygotowaniu, rozgrzewająca, sycąca, o ciekawym połączeniu słodko-ostrych smaków.
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
2 łyżecz. przyprawa typu vegeta
450 g mięso mielone
2 szt. marchew
1 szt. korzeń pietruszki
1 szt. seler
1 szt. kukurydza konserwowa
1 szt. groszek zielony konserwowy
1 szt. fasola czerwona konserwowa
1 szt. sos do spaghetti
Przygotowanie
Mięso wraz ze startymi na tarce na grubych oczkach marchewkami, pietruszką i selerem gotować w garnku w małej ilości wody, lekko doprawić vegetą.
Gdy mięso się ugotuje dorzucić kukurydzę, groszek, fasolę (fasolę z zalewą).
Gotowć około 15-20 minut co jakiś czas mieszając.
Fix spaghetti rozrobić w zimnej wodzie (jak na opakowaniu) i wlać do garnka.
Podawać z gorącymi grzaneczkami posmarowanymi masłem.