Zupa meksykańska z mięsem mielonym

agf
Zupa meksykańska z mięsem mielonym

Średnia 0 / 0

Oceń!

Wspaniała zupa na mroźne dni. Łatwa w przygotowaniu, rozgrzewająca, sycąca, o ciekawym połączeniu słodko-ostrych smaków.

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

2 łyżecz. przyprawa typu vegeta

450 g mięso mielone

2 szt. marchew

1 szt. korzeń pietruszki

1 szt. seler

1 szt. kukurydza konserwowa

1 szt. groszek zielony konserwowy

1 szt. fasola czerwona konserwowa

1 szt. sos do spaghetti

Przygotowanie


Mięso wraz ze startymi na tarce na grubych oczkach marchewkami, pietruszką i selerem gotować w garnku w małej ilości wody, lekko doprawić vegetą.

Gdy mięso się ugotuje dorzucić kukurydzę, groszek, fasolę (fasolę z zalewą).

Gotowć około 15-20 minut co jakiś czas mieszając.

Fix spaghetti rozrobić w zimnej wodzie (jak na opakowaniu) i wlać do garnka.

Podawać z gorącymi grzaneczkami posmarowanymi masłem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

289

kcal

Białka

20

gram

Węglowodany

21

gram

Tłuszcze

13

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły