0

Składniki

2 Łyżeczki
przyprawa typu vegeta
450 Gramów
mięso mielone
2 Sztuki
marchew
1 Sztuka
korzeń pietruszki
1 Sztuka
seler
1 Sztuka
kukurydza konserwowa
1 Sztuka
groszek zielony konserwowy
1 Sztuka
fasola czerwona konserwowa
1 Sztuka
Sos do spaghetti
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Mięso wraz ze startymi na tarce na grubych oczkach marchewkami, pietruszką i selerem gotujemy w garnku w małej ilości wody, lekko doprawiamy vegetą.
  2. Gdy mięso się ugotuje dorzucamy kukurydzę, groszek, fasolę (fasolę z zalewą).
  3. Gotujemy około 15-20 minut co jakiś czas mieszając.
  4. Fix spaghetti rozrabiamy w zimnej wodzie (jak na opakowaniu) i wlewamy do garnka.
  5. Podawać z gorącymi grzaneczkami posmarowanymi masłem.

Opis

Wspaniała zupa na mroźne dni. łatwa w przygotowaniu, rozgrzewająca, sycąca, o ciekawym połączeniu słodko-ostrych smaków.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!