ZUPA MEKSYKAŃSKA

maspexdigital
ZUPA MEKSYKAŃSKA

0

0 / 0

Masz ochotę na odrobinę Meksyku w Twojej kuchni? Wystarczy kupić sos meksykański Łowicz, dodać kilka warzyw i pyszna zupa gotowa!

15

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szt. cebula czerwona

3 łyżka olej

1 łyżecz. papryka wędzona

1 łyżecz. natka pietruszki

0.50 łyżecz. kolendra mielona

0.50 łyżecz. mielony kumin

1 opak. sos meksykański łowicz

1.50 l bulion warzywny

400 g puszka czerwonej fasoli

400 g czarna fasola konserwowa

340 g puszka kukurydzy

1 szczyp. sól, pieprz

2 łyżka ser cheddar starty

1 łyżka świeża kolendra

0.50 szt. limonka

Przygotowanie


1

Cebule drobno siekamy i dużym garnku szklimy na oleju.

2

Dodajemy wszystkie przyprawy oraz sos meksykański i jeszcze chwilę podsmażamy, cały czas mieszając.

3

Dodajemy odsączone i opłukane fasole i kukurydzę, zalewamy bulionem i gotujemy pod przykryciem 30 min.

4

Po nałożeniu do talerzy dekorujemy kolendrą i podajemy ze startym cheddarem i cząstkami limonki.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

458

kcal

Białka

15

gram

Węglowodany

65

gram

Tłuszcze

14

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły