ZUPA MEKSYKAŃSKA
maspexdigital
Masz ochotę na odrobinę Meksyku w Twojej kuchni? Wystarczy kupić sos meksykański Łowicz, dodać kilka warzyw i pyszna zupa gotowa!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
458
kcal
Białka
15
gram
Węglowodany
65
gram
Tłuszcze
14
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Masz ochotę na odrobinę Meksyku w Twojej kuchni? Wystarczy kupić sos meksykański Łowicz, dodać kilka warzyw i pyszna zupa gotowa!
15
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szt. cebula czerwona
3 łyżka olej
1 łyżecz. papryka wędzona
1 łyżecz. natka pietruszki
0.50 łyżecz. kolendra mielona
0.50 łyżecz. mielony kumin
1 opak. sos meksykański łowicz
1.50 l bulion warzywny
400 g puszka czerwonej fasoli
400 g czarna fasola konserwowa
340 g puszka kukurydzy
1 szczyp. sól, pieprz
2 łyżka ser cheddar starty
1 łyżka świeża kolendra
0.50 szt. limonka
Przygotowanie
Cebule drobno siekamy i dużym garnku szklimy na oleju.
Dodajemy wszystkie przyprawy oraz sos meksykański i jeszcze chwilę podsmażamy, cały czas mieszając.
Dodajemy odsączone i opłukane fasole i kukurydzę, zalewamy bulionem i gotujemy pod przykryciem 30 min.
Po nałożeniu do talerzy dekorujemy kolendrą i podajemy ze startym cheddarem i cząstkami limonki.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
458
kcal
Białka
15
gram
Węglowodany
65
gram
Tłuszcze
14
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.