Zupa meksykańska
maspexdigital
0
0 / 0
10
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
300 koncentrat bulionu drobiowego krakus
1.50 l woda
25 dek. filet z kurczaka
680 g passata pomidorowa łowicz
1 pusz. kukurydza konserwowa
1 pusz. fasola czerwona konserwowa
200 g ziemniaki
100 g masło
1 pęcz. kolendra
1 łyżka sól, pieprz
Przygotowanie
1
Do garnka wlej wodę, Koncentrat bulionu Krakus, wrzuć pokrojone w kostkę ziemniaki i gotuj przez 10 minut. Następnie dodaj Passatę pomidorową Łowicz
2
Na patelni z masłem obsmaż pokrojonego w paski kurczaka przez 5 minut, następnie dodaj do garnka.
3
Do zupy wrzuć posiekane chilli, fasolę oraz kukurydzę z puszki i gotuj je przez 5 minut. Następnie dopraw solą i pieprzem
4
Zupę meksykańską podawaj z nacią kolendry