Zupa meksykańska
maspexdigital
Wartości odżywcze na porcję
Energia
552
kcal
Białka
31
gram
Węglowodany
46
gram
Tłuszcze
23
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
10
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
300 koncentrat bulionu drobiowego krakus
1.50 l woda
25 dag. filet z kurczaka
680 g passata pomidorowa łowicz
1 puszka kukurydza konserwowa
1 puszka fasola czerwona konserwowa
200 g ziemniaki
100 g masło
1 pęcz. kolendra
1 łyżka sól, pieprz
Przygotowanie
Do garnka wlej wodę, Koncentrat bulionu Krakus, wrzuć pokrojone w kostkę ziemniaki i gotuj przez 10 minut. Następnie dodaj Passatę pomidorową Łowicz
Na patelni z masłem obsmaż pokrojonego w paski kurczaka przez 5 minut, następnie dodaj do garnka.
Do zupy wrzuć posiekane chilli, fasolę oraz kukurydzę z puszki i gotuj je przez 5 minut. Następnie dopraw solą i pieprzem
Zupę meksykańską podawaj z nacią kolendry
Wideo z przygotowania przepisu
Wartości odżywcze na porcję
Energia
552
kcal
Białka
31
gram
Węglowodany
46
gram
Tłuszcze
23
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.