Zupa meksykańska

maspexdigital
Zupa meksykańska

1

0 / 0

10

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

300 koncentrat bulionu drobiowego krakus

1.50 l woda

25 dag. filet z kurczaka

680 g passata pomidorowa łowicz

1 puszka kukurydza konserwowa

1 puszka fasola czerwona konserwowa

200 g ziemniaki

100 g masło

1 pęcz. kolendra

1 łyżka sól, pieprz

Przygotowanie


1

Do garnka wlej wodę, Koncentrat bulionu Krakus, wrzuć pokrojone w kostkę ziemniaki i gotuj przez 10 minut. Następnie dodaj Passatę pomidorową Łowicz

2

Na patelni z masłem obsmaż pokrojonego w paski kurczaka przez 5 minut, następnie dodaj do garnka.

3

Do zupy wrzuć posiekane chilli, fasolę oraz kukurydzę z puszki i gotuj je przez 5 minut. Następnie dopraw solą i pieprzem

4

Zupę meksykańską podawaj z nacią kolendry

Wideo z przygotowania przepisu

Wartości odżywcze na porcję


Energia

552

kcal

Białka

31

gram

Węglowodany

46

gram

Tłuszcze

23

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły