2

Składniki

200 Mililitrów
koncentrat pomidorowy 30%
0.5 Kilograma
mięso mielone
0.5 Kilograma
pieczarki
1 Sztuka
papryka czerwona
1 Sztuka
papryka zielona
1 Sztuka
Papryczka ostra chili
1 Sztuka
kukurydza konserwowa
1 Sztuka
fasola czerwona konserwowa
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mięso mielone smażymy na patelni aż będzie gotowe.
  2. Pieczarki kroimy w talarki i także na drugiej patelni dusimy. Paprykę kroimy w kostkę.
  3. Do garnka ok 2l wlewamy do połowy wodę, wrzucamy mięso mielone, pieczarki, kukurydze i fasolke z puszki, pokrojona papryke oraz ostra papryczke. Zalewamy koncentratem pomidorowym.
  4. Gotujemy około 2,5h aż będzie przepyszny - tak tak przepyszny -zapach ! Wtedy zupa jest idealna !
  5. Najlepiej ją jeść następnego dnia aż składniki się dobrze ze soba połączą. Idealna zupka która może być także całym obiadem. Przyjaciele uznali ją za idealna zupkę na kaca :D Na każdego działa lecząco :D

Opis

przez przyjaciół zwana najlepszym lekarstwem na kaca !

Podobne przepisy

Kukurydziane tacos z serem, warzywami i ketchupową salsą

Przepis
Średni Do 1 godz
Kukurydziane tacos z serem, warzywami i ketchupową salsą

Fit szaszłyk paprykowy z ketchupem na ostro

Przepis
Łatwy Do 40 min
Fit szaszłyk paprykowy z ketchupem na ostro

Kociołek warzywny

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kociołek warzywny

Kotlety jajeczno - pieczarkowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kotlety jajeczno - pieczarkowe

Lasagne pod pierzynką

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Lasagne pod pierzynką

Leczo z ogórkami kiszonymi Krakus

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Leczo z ogórkami kiszonymi Krakus

Makaron bolognese w paprykach

Przepis
Średni Do 1 godz
Makaron bolognese w paprykach

Papryka faszerowana kaszą jęczmienną

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Papryka faszerowana kaszą jęczmienną

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!