Zupa meksykańska

m7
Zupa meksykańska

2

3.7 / 3

Rozgrzewająca i pikantna zupa meksykańska.

8

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

200 koncentrat pomidorowy łowicz

0.50 kg mięso mielone

0.50 kg pieczarki

1 szt. papryka czerwona

1 szt. papryka zielona

1 szt. papryczka ostra chili

1 szt. kukurydza konserwowa

1 szt. fasola czerwona konserwowa

Przygotowanie


1

Mięso mielone smażyć na patelni aż będzie gotowe.

2

Pieczarki pokroić w talarki i dusić na drugiej patelni. Paprykę pokroić w kostkę.

3

Do garnka wlać do ok. 1 litra wody, wrzucić mięso mielone, pieczarki, kukurydzę i fasolkę z puszki, pokrojona paprykę oraz ostra papryczkę. Zalać koncentratem pomidorowym.

4

Gotować około 2,5 godziny.

5

Najlepiej ją jeść następnego dnia aż składniki się dobrze ze soba połączą. Idealna zupka która może być także całym obiadem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

394

kcal

Białka

36

gram

Węglowodany

15

gram

Tłuszcze

19

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły