Zupa meksykańska
m7
Rozgrzewająca i pikantna zupa meksykańska.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
394
kcal
Białka
36
gram
Węglowodany
15
gram
Tłuszcze
19
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
2
3.7 / 3
Rozgrzewająca i pikantna zupa meksykańska.
8
Składniki
480 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
200 koncentrat pomidorowy łowicz
0.50 kg mięso mielone
0.50 kg pieczarki
1 szt. papryka czerwona
1 szt. papryka zielona
1 szt. papryczka ostra chili
1 szt. kukurydza konserwowa
1 szt. fasola czerwona konserwowa
Przygotowanie
Mięso mielone smażyć na patelni aż będzie gotowe.
Pieczarki pokroić w talarki i dusić na drugiej patelni. Paprykę pokroić w kostkę.
Do garnka wlać do ok. 1 litra wody, wrzucić mięso mielone, pieczarki, kukurydzę i fasolkę z puszki, pokrojona paprykę oraz ostra papryczkę. Zalać koncentratem pomidorowym.
Gotować około 2,5 godziny.
Najlepiej ją jeść następnego dnia aż składniki się dobrze ze soba połączą. Idealna zupka która może być także całym obiadem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
394
kcal
Białka
36
gram
Węglowodany
15
gram
Tłuszcze
19
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.