Zupa meksykańska
m7
2
3.7 / 3
Rozgrzewająca i pikantna zupa meksykańska.
8
Składniki
480 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
200 koncentrat pomidorowy łowicz
0.50 kg mięso mielone
0.50 kg pieczarki
1 szt. papryka czerwona
1 szt. papryka zielona
1 szt. papryczka ostra chili
1 szt. kukurydza konserwowa
1 szt. fasola czerwona konserwowa
Przygotowanie
1
Mięso mielone smażyć na patelni aż będzie gotowe.
2
Pieczarki pokroić w talarki i dusić na drugiej patelni. Paprykę pokroić w kostkę.
3
Do garnka wlać do ok. 1 litra wody, wrzucić mięso mielone, pieczarki, kukurydzę i fasolkę z puszki, pokrojona paprykę oraz ostra papryczkę. Zalać koncentratem pomidorowym.
4
Gotować około 2,5 godziny.
5
Najlepiej ją jeść następnego dnia aż składniki się dobrze ze soba połączą. Idealna zupka która może być także całym obiadem.