Zupa meksykańska

m7
Zupa meksykańska

2

3.7 / 3

Rozgrzewająca i pikantna zupa meksykańska.

8

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

200 koncentrat pomidorowy łowicz

0.50 kg mięso mielone

0.50 kg pieczarki

1 szt. papryka czerwona

1 szt. papryka zielona

1 szt. papryczka ostra chili

1 szt. kukurydza konserwowa

1 szt. fasola czerwona konserwowa

Przygotowanie


1

Mięso mielone smażyć na patelni aż będzie gotowe.

2

Pieczarki pokroić w talarki i dusić na drugiej patelni. Paprykę pokroić w kostkę.

3

Do garnka wlać do ok. 1 litra wody, wrzucić mięso mielone, pieczarki, kukurydzę i fasolkę z puszki, pokrojona paprykę oraz ostra papryczkę. Zalać koncentratem pomidorowym.

4

Gotować około 2,5 godziny.

5

Najlepiej ją jeść następnego dnia aż składniki się dobrze ze soba połączą. Idealna zupka która może być także całym obiadem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły