Zupa makaronowa z wołowiną w 5 smakach

m7
Zupa makaronowa z wołowiną w 5 smakach

1

0 / 0

Przepis z kuchni chińskiej. Zupa gęsta, pożywna, no i ostra!

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

15 imbir

7.50 przyprawa do dań kuchni chińskiej

5 papryczka chili

45 olej roślinny

0.50 l bulion drobiowy

1 szt. świeże chili

2 szt. cebula dymka

50 dag. wołowina

40 dag. makaron lubella jajeczna ryż

Przygotowanie


1

Przygotować makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

2

Wymieszać bulion, świeżą papryczkę chili i imbir w garnku, doprowadzić do wrzenia, zdjąć z ognia i trzymać w cieple.

3

Dokładnie wymieszać przyprawę 5 smaków i chili w proszku z olejem i połączyć z wołowiną. Smażyć wołowinę na średnim ogniu po 3 minuty z każdej strony.

4

Rozłożyć porcje makaronu na talerzach, pokroić wołowinę w plastry i rozłożyć na makaronie, posypać cebulkami.

5

Całość polać przygotowaną wcześniej miksturą.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

841

kcal

Białka

49

gram

Węglowodany

79

gram

Tłuszcze

33

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły