Zupa makaronowa z wołowiną w 5 smakach
m7
Przepis z kuchni chińskiej. Zupa gęsta, pożywna, no i ostra!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
841
kcal
Białka
49
gram
Węglowodany
79
gram
Tłuszcze
33
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Przepis z kuchni chińskiej. Zupa gęsta, pożywna, no i ostra!
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
15 imbir
7.50 przyprawa do dań kuchni chińskiej
5 papryczka chili
45 olej roślinny
0.50 l bulion drobiowy
1 szt. świeże chili
2 szt. cebula dymka
50 dag. wołowina
40 dag. makaron lubella jajeczna ryż
Przygotowanie
Przygotować makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Wymieszać bulion, świeżą papryczkę chili i imbir w garnku, doprowadzić do wrzenia, zdjąć z ognia i trzymać w cieple.
Dokładnie wymieszać przyprawę 5 smaków i chili w proszku z olejem i połączyć z wołowiną. Smażyć wołowinę na średnim ogniu po 3 minuty z każdej strony.
Rozłożyć porcje makaronu na talerzach, pokroić wołowinę w plastry i rozłożyć na makaronie, posypać cebulkami.
Całość polać przygotowaną wcześniej miksturą.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
841
kcal
Białka
49
gram
Węglowodany
79
gram
Tłuszcze
33
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.