Zupa kukurydziana

m7
Zupa kukurydziana

0

0 / 0

Kremowa, pikantna zupa z ziaren kukurydzy. Można podawać ją z grzankami.

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. chili

1 l bulionu

2 szt. kukurydzy

1 szt. śmietany 12%

1 szt. żółtko jaja kurzego

5 szt. chleba

2 szt. czosnku

1 łyżka oleju roślinnego

Przygotowanie


1

Do bulionu wrzucić kukurydzę i gotować ok. 20 minut.

2

Ugotowaną na miękko kukurydzę przetrzeć przez sito podlewając bulionem.

3

Do zupy dodać śmietanę rozrobioną z żółtkiem, uważając by się nie zważyła.

4

Całość doprawić do smaku chilli.

5

Chleb pokroić w kostkę i podsmażyć na suchej patelni.

6

Grzanki polać olejem i dodać wyciśnięty czosnek, dalej chwilę podsmażać.

7

Zupę podawać z grzankami.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

2538

kcal

Białka

103

gram

Węglowodany

399

gram

Tłuszcze

71

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły