0

Składniki

1 Szczypta
W proszku
1 Litr
Bulionu
2 Sztuki
Kukurydzy
1 Sztuka
Śmietany 12%
1 Sztuka
żółtko jaja kurzego
5 Sztuk
Chleba
2 Sztuki
Czosnku
1 Łyżka
Oleju roślinnego
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Do bulionu wrzucić kukurydzę i gotować ok. 20 minut.
  2. ugotowaną na miękko kukurydzę przetrzeć przez sito podlewając bulionem.
  3. do zupy dodać śmietanę rozrobioną z żółtkiem, uważając by się nie zwarzyła.
  4. całość doprawić do smaku chilli.
  5. chleb pokroić w kostkę i podsmażyć na suchej patelni.
  6. grzanki zlać olejem i dodać wyciśnięty czosnek, dalej chwilę podsmażać.
  7. zupę podawać z grzankami.

Opis

Kremowa, pikantna zupa z ziaren kukurydzy. Ja podaję ją z grzankami.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!