Zupa krupnik

m7
Zupa krupnik

0

0 / 0

Krupnik na żołądkach drobiowych.

10

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

1.50 kg żołądki drobiowe

1 kg ziemniaki

0

2 szt. kasza jęczmienna

4 szt. ziemniaki

3 szt. korzeń pietruszki

2 szt. cebula

1 szt. nać pietruszki

4 szt. liść laurowy

0.50 kostka masło

Przygotowanie


1

Żołądki opłukać pod bieżącą wodą, usunąć błony, pokroić w kostkę (na cztery). Cebulę obrać, pokroić w średnią kostkę, podsmażyć w garnku na maśle na złoty kolor.

2

Dodać oczyszczone żołądki, podsmażyć je na średnim ogniu, zalać wodą i gotować do miękkości. W między czasie warzywa umyć i obrać.

3

Marchewkę oraz pietruszkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach, a ziemniaki pokroić w średnią kostkę. Dodać do zupy.

4

Kaszę ugotować w osobnym garnku wg przepisu na opakowaniu. Dodać do zupy. Całość gotować jeszcze ok.10 min. Doprawić do smaku i dodać posiekaną zieloną pietruszkę.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

392

kcal

Białka

29

gram

Węglowodany

32

gram

Tłuszcze

14

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły