Zupa krewetkowa

m7
Zupa krewetkowa

0

0 / 0

Zupa z krewetkami to świetne rozwiązanie na randkę lub kolację.

11

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

3 łyżecz. sos ostrygowy

15 szt. krewetki królewskie

1 szt. cebula biała

1 szt. kostka rosołowa

2 szt. trawa cytrynowa

2 szt. marchew

15 szt. grzyby mun

1 szt. papryka ostra

3 łyżka sos rybny

40 dag. makaron lubella jajeczna ryż

0.50 kg fasola szparagowa

Przygotowanie


1

Marchewkę pokroić w cienkie paseczki.

2

Makaron ryżowy zalać wrzącą wodą, tak samo zrobić z grzybami mun.

3

Kostkę rosołową zalać wrzątkiem.

4

Do woka dodać troszkę oliwy i kiedy się już podgrzeje, wrzucić wcześniej przygotowaną marchewkę i cebulę. Podsmażyć przez ok. 5 min. Następnie dodać fasolę szparagową i ponownie pozostawić na ogniu przez 5 minut.

5

W międzyczasie pokroić grzybki na cienkie paski.

6

Do woka dodać wywar z kostki, czekać 5 minut.

7

Dodać posiekane grzybki, trawę cytrynową oraz papryczkę i po ponownych 5 minutach dodać krewetki.

8

Zupa musi się zagotować i wtedy dodać 3 łyżki sosu rybnego oraz 4 łyżki sosu ostrygowego. Do całości dodać makaron ryżowy i najlepiej go troszkę pociąć, aby nie był za długi.

9

Zupę przykryć i pozostawić na wolnym ogniu na 15-20 min.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

450

kcal

Białka

21

gram

Węglowodany

85

gram

Tłuszcze

2

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły