0

Składniki

1 Litr
bulion warzywny
500 Gramów
ziemniaki
100 Gramów
boczek
4 Sztuki
ingridient
Ogórki kiszone Krakus
4 Łyżki
Śmietana 30%
2 Sztuki
ząbek czosnku
1 Sztuka
cebula
1 Łyżka
Masło klarowane
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Na rozgrzanym maśle zeszklij cebulę, dodaj pokrojony w plastry czosnek, ziemniaki pokrojone w kostkę i podsmaż.
  2. W garnku zagotuj bulion, przełóż zawartość patelni i gotuj do miękkości ziemniaków.
  3. Wlej kremówkę, zagotuj.
  4. Ogórki drobno pokrój, dobrze odciśnij z soku, a powstały sok wlej do zupy i zmiksuj.
  5. Na tej samej patelni podsmaż drobno pokrojony boczek.
  6. Zupę podawaj z boczkiem oraz drobno pokrojonymi ogórkami kiszonymi.

Opis

Przepis na aromatyczną zupę-krem ziemniaczany z boczkiem i ogórkami kiszonymi. Doskonale sprawdzi się podczas rodzinnych spotkań.

Podobne przepisy

Zupa krem z kalarepki z groszkiem ptysiowym i chrzanem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Zupa krem z kalarepki z groszkiem ptysiowym i chrzanem

Babka ziemniaczana z ogórkami kiszonymi

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Babka ziemniaczana z ogórkami kiszonymi

Zupa - krem chrzanowy z pistacjami i chrupiącą szynką

Przepis
Łatwy Do 40 min
Zupa - krem chrzanowy z pistacjami i chrupiącą szynką

Zupa z kopru włoskiego z szynką i ogórkami kiszonymi

Przepis
Średni Do 1 godz
Zupa z kopru włoskiego z szynką i ogórkami kiszonymi

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Czosnkowa karkówka z ziemniakami na ostro pieczona w ketchup...

Przepis
Łatwy Do 2 godz
Czosnkowa karkówka z ziemniakami na ostro pieczona w ketchupie

Dorsz w sosie chrzanowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Dorsz w sosie chrzanowym

Gnocchi w sosie pomidorowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Gnocchi w sosie pomidorowym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem
Artykuł

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!