Zupa krem ziemniaczany z boczkiem i ogórkami kiszonymi

formularz
Zupa krem ziemniaczany z boczkiem i ogórkami kiszonymi

0

0 / 0

Gęsta, pożywna i rozgrzewająca, ziemniaczana zupa-krem z boczkiem to doskonały pomysł na jesienno-zimowe obiady i obiadokolacje. Dodaj do niej korniszony, aby miała bardziej pikantny, wyrazisty smak i serwuj zabieloną kremówką. Ostrzegamy! Ten smak uzależnia!

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 l bulion warzywny

500 g ziemniaki

100 g boczek

4 szt. ogórki kiszone krakus

4 łyżka śmietana 30%

2 szt. ząbek czosnku

1 szt. cebula

1 łyżka masło klarowane

Przygotowanie


1

Na rozgrzanym maśle zeszklij cebulę, dodaj pokrojony w plastry czosnek, ziemniaki pokrojone w kostkę i podsmaż.

2

W garnku zagotuj bulion, przełóż zawartość patelni i gotuj do miękkości ziemniaków.

3

Wlej kremówkę, zagotuj.

4

Ogórki drobno pokrój, dobrze odciśnij z soku, a powstały sok wlej do zupy i zmiksuj.

5

Na tej samej patelni podsmaż drobno pokrojony boczek.

6

Zupę podawaj z boczkiem oraz drobno pokrojonymi ogórkami kiszonymi.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły