Zupa krem z zielonego groszku z łazankami

lubella
Zupa krem z zielonego groszku z łazankami

1

5 / 1

Przepyszna zupa z groszku jest idealna na wiosenne dni. Połączenie groszu i aromatu mięty zachwyci każdego. Przepis jest z reklamy Lubella.

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

0.50 opak. makaron łazanki lubella

0.50 kg zielony groszek

0.50 pęcz. świeża mięta

2 szt. ziemniaki

2 szt. ząbek czosnku

1 szt. cebula

1 łyżka oliwa z oliwek extra virgin

1 szczyp. sól, pieprz

1 szczyp. gałka muszkatołowa

Przygotowanie


1

Pokrojone ziemniaki cebulę i czosnek zeszklij na oliwie.

2

Całość przełóż do garnka, zalej bulionem i gotuj aż ziemniaki będą miękkie.

3

Dodaj przyprawy oraz groszek (zostaw garść do dekoracji). Gotuj jeszcze 5 minut. Następnie zmiksuj na gładki krem.

4

Do miseczek z makaronem wlej zupę, każdą porcję posy groszkiem i posiekaną miętą.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

382

kcal

Białka

15

gram

Węglowodany

72

gram

Tłuszcze

3

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły