Zupa krem z pora i ziemniaków z wędzonym łososiem

Uwielbiam
Zupa krem z pora i ziemniaków z wędzonym łososiem

Średnia 0 / 0

Oceń!

Dla wszystkich miłośników rozgrzewających zup przygotowaliśmy propozycję kremu z pora i ziemniaków z dodatkiem wonnego chrzanu, który należy zaserwować w towarzystwie wędzonego łososia. Ta prawdziwa porcja zdrowia rozgrzeje Cię w jesienne wieczory, a wczesną wiosną pozytywnie wpłynie na odporność Twojego organizmu!

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 l bulion warzywny

500 g ziemniaki

2 szt. por

50 g masło klarowane

2 łyżka chrzan krakus

2 szczyp. sól, pieprz

8 plaster łosoś wędzony

Przygotowanie


Do garnka dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, wlać bulion i gotować do miękkości ziemniaków.

Na rozgrzanym maśle podsmażyć pory i przełożyć do garnka z bulionem, podgotować 1 minutę, a następnie zmiksować.

Doprawić szczyptą soli, pieprzem i chrzanem.

Podawać z wędzonym łososiem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

221

kcal

Białka

12

gram

Węglowodany

27

gram

Tłuszcze

15

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły