Zupa krem z pora i ziemniaków z wędzonym łososiem

formularz
Zupa krem z pora i ziemniaków z wędzonym łososiem

1

0 / 0

Dla wszystkich miłośników rozgrzewających zup przygotowaliśmy propozycję kremu z pora i ziemniaków z dodatkiem wonnego chrzanu, który należy zaserwować w towarzystwie wędzonego łososia. Ta prawdziwa porcja zdrowia rozgrzeje Cię w jesienne wieczory, a wczesną wiosną pozytywnie wpłynie na odporność Twojego organizmu!

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 l bulion warzywny

500 g ziemniaki

2 szt. por

50 g masło klarowane

2 łyżka chrzan krakus

2 szczyp. sól, pieprz

8 plaster łosoś wędzony

Przygotowanie


1

Do garnka dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, wlać bulion i gotować do miękkości ziemniaków.

2

Na rozgrzanym maśle podsmażyć pory i przełożyć do garnka z bulionem, podgotować 1 minutę, a następnie zmiksować.

3

Doprawić szczyptą soli, pieprzem i chrzanem.

4

Podawać z wędzonym łososiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły