Zupa krem z pora i ziemniaków z wędzonym łososiem
formularz
Dla wszystkich miłośników rozgrzewających zup przygotowaliśmy propozycję kremu z pora i ziemniaków z dodatkiem wonnego chrzanu, który należy zaserwować w towarzystwie wędzonego łososia. Ta prawdziwa porcja zdrowia rozgrzeje Cię w jesienne wieczory, a wczesną wiosną pozytywnie wpłynie na odporność Twojego organizmu!
1
0 / 0
Dla wszystkich miłośników rozgrzewających zup przygotowaliśmy propozycję kremu z pora i ziemniaków z dodatkiem wonnego chrzanu, który należy zaserwować w towarzystwie wędzonego łososia. Ta prawdziwa porcja zdrowia rozgrzeje Cię w jesienne wieczory, a wczesną wiosną pozytywnie wpłynie na odporność Twojego organizmu!
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 l bulion warzywny
500 g ziemniaki
2 szt. por
50 g masło klarowane
2 łyżka chrzan krakus
2 szczyp. sól, pieprz
8 plaster łosoś wędzony
Przygotowanie
Do garnka dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, wlać bulion i gotować do miękkości ziemniaków.
Na rozgrzanym maśle podsmażyć pory i przełożyć do garnka z bulionem, podgotować 1 minutę, a następnie zmiksować.
Doprawić szczyptą soli, pieprzem i chrzanem.
Podawać z wędzonym łososiem.