Zupa krem z pieczonych warzyw
moderacja.uwielbiampl
Jesień to idealny czas na rozgrzewające, gęste i pełne warzyw kremowe zupy. Wypróbuj nasz przepis na zupę krem z pieczonych warzyw takich jak: marchew, pietruszka z dodatkiem suszonych pomidorowych.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
610
kcal
Białka
11
gram
Węglowodany
46
gram
Tłuszcze
35
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Jesień to idealny czas na rozgrzewające, gęste i pełne warzyw kremowe zupy. Wypróbuj nasz przepis na zupę krem z pieczonych warzyw takich jak: marchew, pietruszka z dodatkiem suszonych pomidorowych.
12
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
4 szt. marchewka
2 szt. pietruszka
0.50 szt. seler korzeniowy
3 szt. ziemniaki
3 szt. cebula
10 szt. suszone pomidory w oleju
4 szt. ząbek czosnku
1 łyżecz. papryka słodka wędzona
2 l passata pomidorowa łowicz
1 l mleko
1 łyżka zioła prowansalskie
80 olej
Przygotowanie
Warzywa pokroić na części, obtoczyć w oleju, przełożyć do blachy i piec w piekarniku 20 minut w temperaturze 200 stopni.
Warzywa przełożyć do garnka, podlać odrobinę bulionem lub wodą i gotować jeszcze 20 minut.
Dolać passatę i zblendować, dolewając powoli mleko, do uzyskania gładkiej kremowej konsystencji. Zagotować i przyprawić do smaku.