Zupa krem z pieczonych warzyw

moderacja.uwielbiampl
Zupa krem z pieczonych warzyw

1

0 / 0

Jesień to idealny czas na rozgrzewające, gęste i pełne warzyw kremowe zupy. Wypróbuj nasz przepis na zupę krem z pieczonych warzyw takich jak: marchew, pietruszka z dodatkiem suszonych pomidorowych.

12

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

4 szt. marchewka

2 szt. pietruszka

0.50 szt. seler korzeniowy

3 szt. ziemniaki

3 szt. cebula

10 szt. suszone pomidory w oleju

4 szt. ząbek czosnku

1 łyżecz. papryka słodka wędzona

2 l passata pomidorowa łowicz

1 l mleko

1 łyżka zioła prowansalskie

80 olej

Przygotowanie


1

Warzywa pokroić na części, obtoczyć w oleju, przełożyć do blachy i piec w piekarniku 20 minut w temperaturze 200 stopni.

2

Warzywa przełożyć do garnka, podlać odrobinę bulionem lub wodą i gotować jeszcze 20 minut.

3

Dolać passatę i zblendować, dolewając powoli mleko, do uzyskania gładkiej kremowej konsystencji. Zagotować i przyprawić do smaku.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły