Zupa krem z pieczonych warzyw

moderacja.uwielbiampl
Zupa krem z pieczonych warzyw

Średnia 0 / 0

Oceń!

Jesień to idealny czas na rozgrzewające, gęste i pełne warzyw kremowe zupy. Wypróbuj nasz przepis na zupę krem z pieczonych warzyw takich jak: marchew, pietruszka z dodatkiem suszonych pomidorowych.

12

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

4 szt. marchewka

2 szt. pietruszka

0.50 szt. seler korzeniowy

3 szt. ziemniaki

3 szt. cebula

10 szt. suszone pomidory w oleju

4 szt. ząbek czosnku

1 łyżecz. papryka słodka wędzona

2 l passata pomidorowa łowicz

1 l mleko

1 łyżka zioła prowansalskie

80 olej

Przygotowanie

Wartości odżywcze na porcję


Energia

610

kcal

Białka

11

gram

Węglowodany

46

gram

Tłuszcze

35

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły