Zupa krem z kukurydzy

EkspertOdKuchni
Zupa krem z kukurydzy

3

0 / 0

Zupa krem z kukurydzy to gęsta, aromatyczna, rozgrzewająca i sycąca zupa, która z pewnością zasmakuje wszystkim miłośnikom kremowych potraw. To świetny wybór zarówno dla wegetarian, jak i osób, które szukają pomysłu na szybkie danie bez mięsa. Krem z kukurydzy doskonale sprawdzi się zarówno na obiad, jak i różnego rodzaju uroczystości i imprezy. Smacznego!

11

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

700 g kukurydza konserwowa

500 g bulion warzywny

200 ml śmietanka 30%

1 szt. cebula

2 szt. ząbki czosnku

20 g masło

2 szt. ziemniaki

1 łyżeczka papryka ostra

1 łyżeczka papryka słodka

1 szcz. pieprz i sól do smaku

1 łyżka popcorn

Przygotowanie


1

Czosnek i cebulę pokroić w kosteczkę, a następnie przesmażyć na maśle w garnku. Dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Całość zalać bulionem i gotować.

2

Dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki oraz kukurydzę. Gotować 15 minut na średnim ogniu, aż ziemniaki zmiękną.

3

Dodać przyprawy oraz śmietankę i zmiksować zupę blenderem na gładką masę.

4

Podawać z popcornem na wierzchu.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły