Zupa krem z kapusty pekińskiej

m7
Zupa krem z kapusty pekińskiej

0

4 / 5

Pyszna zupa krem z kapusty pekińskiej.

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

100 śmietana

1 szcz. seler

1 szcz. sól

1 szcz. nać pietruszki

1 szt. cebula

1 szt. marchew

1 szt. korzeń pietruszki

4 szt. ziemniaki

25 dek. kapusta pekińska

Przygotowanie


1

Kapustę pekińska oczyścić, dokładnie umyć, drobno pokroić. Włoszczyznę i ziemniaki oczyścić, opłukać, pokrajać.

2

Warzywa włożyć do garnka, zalać wrzącą wodą, ugotować do miękkości, dodając sól w połowie gotowania. Zmiksować.

3

Zupę zabielić śmietanką, podawać posypaną natką pietruszki.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły