Zupa krem z kapusty pekińskiej
m7
Pyszna zupa krem z kapusty pekińskiej.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
164
kcal
Białka
3
gram
Węglowodany
26
gram
Tłuszcze
4
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
4 / 5
Pyszna zupa krem z kapusty pekińskiej.
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
100 śmietana
1 szczyp. seler
1 szczyp. sól
1 szczyp. nać pietruszki
1 szt. cebula
1 szt. marchew
1 szt. korzeń pietruszki
4 szt. ziemniaki
25 dag. kapusta pekińska
Przygotowanie
Kapustę pekińska oczyścić, dokładnie umyć, drobno pokroić. Włoszczyznę i ziemniaki oczyścić, opłukać, pokrajać.
Warzywa włożyć do garnka, zalać wrzącą wodą, ugotować do miękkości, dodając sól w połowie gotowania. Zmiksować.
Zupę zabielić śmietanką, podawać posypaną natką pietruszki.