Zupa krem z kapusty pekińskiej

m7
Zupa krem z kapusty pekińskiej

0

4 / 5

Pyszna zupa krem z kapusty pekińskiej.

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

100 śmietana

1 szczyp. seler

1 szczyp. sól

1 szczyp. nać pietruszki

1 szt. cebula

1 szt. marchew

1 szt. korzeń pietruszki

4 szt. ziemniaki

25 dag. kapusta pekińska

Przygotowanie


1

Kapustę pekińska oczyścić, dokładnie umyć, drobno pokroić. Włoszczyznę i ziemniaki oczyścić, opłukać, pokrajać.

2

Warzywa włożyć do garnka, zalać wrzącą wodą, ugotować do miękkości, dodając sól w połowie gotowania. Zmiksować.

3

Zupę zabielić śmietanką, podawać posypaną natką pietruszki.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

164

kcal

Białka

3

gram

Węglowodany

26

gram

Tłuszcze

4

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły