Zupa krem z kapusty pekińskiej
m7
0
4 / 5
Pyszna zupa krem z kapusty pekińskiej.
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
5 porcji
Składniki
100 śmietana
1 szcz. seler
1 szcz. sól
1 szcz. nać pietruszki
1 szt. cebula
1 szt. marchew
1 szt. korzeń pietruszki
4 szt. ziemniaki
25 dek. kapusta pekińska
Przygotowanie
1
Kapustę pekińska oczyścić, dokładnie umyć, drobno pokroić. Włoszczyznę i ziemniaki oczyścić, opłukać, pokrajać.
2
Warzywa włożyć do garnka, zalać wrzącą wodą, ugotować do miękkości, dodając sól w połowie gotowania. Zmiksować.
3
Zupę zabielić śmietanką, podawać posypaną natką pietruszki.