Zupa krem z kalarepy z chrzanem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
formularz
![Zupa krem z kalarepy z chrzanem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974104464.jpeg&w=3840&q=75)
Bardzo łatwa do wykonania zupa krem z kalarepy. Ten przepis podbije Twoje kubki smakowe! Koniecznie dodaj chrzanu dla pikanterii.
0
0 / 0
Bardzo łatwa do wykonania zupa krem z kalarepy. Ten przepis podbije Twoje kubki smakowe! Koniecznie dodaj chrzanu dla pikanterii.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
2 szt. kalarepa
2 szt. średni ziemniak
2 szt. por
2 l wywar warzywny
3 łyżecz. chrzan krakus
2 łyżka olej
2 szczyp. sól, pieprz
Przygotowanie
Ziemniaki obieramy i kroimy w drobną kostkę, a następnie wrzucamy do sporego garnka, do którego wlaliśmy 2 łyżki oleju.
Pory myjemy dokładnie, ich białe części kroimy w plasterki i wrzucamy do podsmażających się w garnku ziemniaków.
Kalarepki obieramy, kroimy w plasterki i dorzucamy do garnka. Warzywa dusimy na małym ogniu ok 10 minut.
Po tym czasie dolewamy wywar warzywny i gotujemy powoli, aż kalarepa i ziemniaki będą miękkie.
Wyłączamy kuchenkę i blendujemy zupę na gładko, dodając po łyżce chrzan, i przyprawiając do smaku solą i pieprzem. Podajemy z posiekanym drobno koperkiem.