Zupa krem z kalarepy i pora z makaronem jajecznym
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
lubella
![Zupa krem z kalarepy i pora z makaronem jajecznym](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973297140.jpeg&w=3840&q=75)
Zupa krem to zawsze dobry wybór ♥ W połączeniu z makaronem jajecznym smakuje idealnie.
0
0 / 0
Zupa krem to zawsze dobry wybór ♥ W połączeniu z makaronem jajecznym smakuje idealnie.
11
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1.20 l rosół warzywny
2 szt. ziemniaki
2 szt. kalarepa
1 szt. por
1 szt. cebula
2 szt. ząbek czosnku
2 łyżka masło klarowane
1 szczyp. sól, pieprz
2 łyżka śmietana 18%
2 łyżka świeży koperek
250 g makaron lubella 5-jajeczna nitki
Przygotowanie
W dużym garnku, na rozgrzanym maśle zeszklić drobno posiekaną cebulę oraz pokrojoną w krążki cebulę i białą część pora, po chwili dodać sprasowany czosnek, poszatkowaną kalarepę, pokrojone w kostkę ziemniaki i chwilę podsmażyć.
Wlać rosół i gotować do miękkości warzyw. Doprawić solą, pieprzem i zabielić śmietaną.
Makaron ugotować według wskazówek na opakowaniu.
Zupę podawać z ugotowanym makaronem nitki i posypaną koperkiem.