Zupa krem z kalarepy i pora z makaronem jajecznym

lubella
Zupa  krem z kalarepy i pora z makaronem jajecznym

0

0 / 0

Zupa krem to zawsze dobry wybór ♥ W połączeniu z makaronem jajecznym smakuje idealnie.

11

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1.20 l rosół warzywny

2 szt. ziemniaki

2 szt. kalarepa

1 szt. por

1 szt. cebula

2 szt. ząbek czosnku

2 łyżka masło klarowane

1 szczyp. sól, pieprz

2 łyżka śmietana 18%

2 łyżka świeży koperek

250 g makaron lubella 5-jajeczna nitki

Przygotowanie


1

W dużym garnku, na rozgrzanym maśle zeszklić drobno posiekaną cebulę oraz pokrojoną w krążki cebulę i białą część pora, po chwili dodać sprasowany czosnek, poszatkowaną kalarepę, pokrojone w kostkę ziemniaki i chwilę podsmażyć.

2

Wlać rosół i gotować do miękkości warzyw. Doprawić solą, pieprzem i zabielić śmietaną.

3

Makaron ugotować według wskazówek na opakowaniu.

4

Zupę podawać z ugotowanym makaronem nitki i posypaną koperkiem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

392

kcal

Białka

13

gram

Węglowodany

68

gram

Tłuszcze

12

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły