Zupa krem z kalarepy i pora z makaronem jajecznym
lubella
Zupa krem to zawsze dobry wybór ♥ W połączeniu z makaronem jajecznym smakuje idealnie.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
392
kcal
Białka
13
gram
Węglowodany
68
gram
Tłuszcze
12
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Zupa krem to zawsze dobry wybór ♥ W połączeniu z makaronem jajecznym smakuje idealnie.
11
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1.20 l rosół warzywny
2 szt. ziemniaki
2 szt. kalarepa
1 szt. por
1 szt. cebula
2 szt. ząbek czosnku
2 łyżka masło klarowane
1 szczyp. sól, pieprz
2 łyżka śmietana 18%
2 łyżka świeży koperek
250 g makaron lubella 5-jajeczna nitki
Przygotowanie
W dużym garnku, na rozgrzanym maśle zeszklić drobno posiekaną cebulę oraz pokrojoną w krążki cebulę i białą część pora, po chwili dodać sprasowany czosnek, poszatkowaną kalarepę, pokrojone w kostkę ziemniaki i chwilę podsmażyć.
Wlać rosół i gotować do miękkości warzyw. Doprawić solą, pieprzem i zabielić śmietaną.
Makaron ugotować według wskazówek na opakowaniu.
Zupę podawać z ugotowanym makaronem nitki i posypaną koperkiem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
392
kcal
Białka
13
gram
Węglowodany
68
gram
Tłuszcze
12
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.