Zupa krem z kalarepki z groszkiem ptysiowym i chrzanem

formularz
Zupa krem z kalarepki z groszkiem ptysiowym i chrzanem

0

2.3 / 4

Zupa krem na kalarepie i ze śmietanką to smakowity obiad dla miłośników lekkich i zdrowych potraw. Dodaj do niej groszek ptysiowy, dopraw do smaku z pomocą chrzanu, a stanie się stałym, pożywnym elementem Twojej diety.

10

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

800 rosół warzywny

2 szt. ziemniaki

2 szt. kalarepa

1 szt. cebula

2 szt. ząbek czosnku

200 śmietana 30%

2 łyżka masło klarowane

2 łyżecz. chrzan krakus

2 szczyp. sól, pieprz

50 g groszek ptysiowy

Przygotowanie


1

Na rozgrzanym maśle zeszklić cebulę, po chwili dodać sprasowany czosnek.

2

Kalarepkę oraz ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i gotować w rosole, aż do miękkości.

3

Dodać podsmażoną cebulę z czosnkiem i chwilę podgotować. Wlać śmietankę, zmiksować.

4

Doprawić solą, pieprzem oraz chrzanem. Podawać z groszkiem ptysiowym.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły