0

Składniki

800 Mililitrów
Rosół warzywny
2 Sztuki
ziemniaki
2 Sztuki
Kalarepa
1 Sztuka
cebula
2 Sztuki
ząbek czosnku
200 Mililitrów
Śmietana 30%
2 Łyżki
Masło klarowane
2 Łyżeczki
ingridient
chrzan Krakus
2 Szczypty
sól, pieprz
50 Gramów
Groszek ptysiowy
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Na rozgrzanym maśle zeszklić cebulę, po chwili dodać sprasowany czosnek.
  2. Kalarepkę oraz ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i gotować w rosole, aż do miękkości.
  3. Dodać podsmażoną cebulę z czosnkiem i chwilę podgotować. Wlać śmietankę, zmiksować.
  4. Doprawić solą, pieprzem oraz chrzanem. Podawać z groszkiem ptysiowym.

Opis

Świetny i oryginalny przepis na zupę krem z kalarepki z groszkiem ptysiowym i chrzanem.

Podobne przepisy

Zupa krem z brokułów z fetą i chrzanem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Zupa krem z brokułów z fetą i chrzanem

Zupa szczawiowa krem z jajkiem i chrzanem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zupa szczawiowa krem z jajkiem i chrzanem

Zupa - krem chrzanowy z pistacjami i chrupiącą szynką

Przepis
Łatwy Do 40 min
Zupa - krem chrzanowy z pistacjami i chrupiącą szynką

Zupa krem z pora i ziemniaków z wędzonym łososiem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zupa krem z pora i ziemniaków z wędzonym łososiem

Kremowa zupa cebulowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kremowa zupa cebulowa

Kremowa zupa chrzanowa

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kremowa zupa chrzanowa

Zupa porowa z ziemniakami i chrzanem

Przepis
Średni Do 1 godz
Zupa porowa z ziemniakami i chrzanem

Barszcz biały z grzybkami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Barszcz biały z grzybkami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!