Zupa krem z kalarepki z groszkiem ptysiowym i chrzanem
formularz
Zupa krem na kalarepie i ze śmietanką to smakowity obiad dla miłośników lekkich i zdrowych potraw. Dodaj do niej groszek ptysiowy, dopraw do smaku z pomocą chrzanu, a stanie się stałym, pożywnym elementem Twojej diety.
0
2.3 / 4
Zupa krem na kalarepie i ze śmietanką to smakowity obiad dla miłośników lekkich i zdrowych potraw. Dodaj do niej groszek ptysiowy, dopraw do smaku z pomocą chrzanu, a stanie się stałym, pożywnym elementem Twojej diety.
10
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
800 rosół warzywny
2 szt. ziemniaki
2 szt. kalarepa
1 szt. cebula
2 szt. ząbek czosnku
200 śmietana 30%
2 łyżka masło klarowane
2 łyżecz. chrzan krakus
2 szczyp. sól, pieprz
50 g groszek ptysiowy
Przygotowanie
Na rozgrzanym maśle zeszklić cebulę, po chwili dodać sprasowany czosnek.
Kalarepkę oraz ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i gotować w rosole, aż do miękkości.
Dodać podsmażoną cebulę z czosnkiem i chwilę podgotować. Wlać śmietankę, zmiksować.
Doprawić solą, pieprzem oraz chrzanem. Podawać z groszkiem ptysiowym.