Zupa krem z kalafiora z chrzanem Krakus

formularz
Zupa krem z kalafiora z chrzanem Krakus

1

3 / 8

Połączenie kalafiora z chrzanem to świetny pomysł na kremową zup! :)

11

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1.20 l rosół warzywny

500 g kalafior

2 szt. ziemniaki

1 szt. cebula

4 łyżka śmietana 18%

1 łyżka chrzan krakus

3 łyżka masło klarowane

1 szcz. sól, pieprz

100 g boczek wędzony

1 łyżeczka olej z chili

1 łyżka posiekana zielenina

Przygotowanie


1

Na rozgrzanym maśle zeszklić drobno pokrojoną cebulę. Dodać małe różyczki kalafiora oraz ziemniaki pokrojone w kostkę i podsmażyć.

2

Wlać rosół, zagotować. Gotować do miękkości warzyw, a następnie całość zmiksować na gładko.

3

Dodać śmietanę, doprawić solą oraz pieprzem.

4

Boczek drobno pokroić, zrumienić na patelni.

5

Zupę podawać z kruszonką z boczku, skropić olejem z chili i posypać zieleniną.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły