Zupa krem z czerwonej papryki

m7

Zupa krem z czerwonej papryki - sycąca i pyszna.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
225
kcal
Białka
9
gram
Węglowodany
35
gram
Tłuszcze
1
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Zupa krem z czerwonej papryki - sycąca i pyszna.
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
2 szt. kostka bulionowa
200 śmietana lub jogurt naturalny
0.75 l woda
100 dag. papryka czerwona
30 g cebula
150 dag. pomidory bez skórki
1 szt. serek topiony kremowy
1 łyżka sól
2 łyżka kasza jaglana zmielona
Przygotowanie
Wszystkie składniki z wyjątkiem wody i śmietany zmiksować.
Przelać do garnka i uzupełnić wodą do jednego litra.
Gotować ok. 15min. Dodać śmietanę i serek. Dokładnie mieszać.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
225
kcal
Białka
9
gram
Węglowodany
35
gram
Tłuszcze
1
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.