Zupa krem z czerwonej papryki

m7
Zupa krem z czerwonej papryki

0

0 / 0

Zupa krem z czerwonej papryki - sycąca i pyszna.

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

2 szt. kostka bulionowa

200 śmietana lub jogurt naturalny

0.75 l woda

100 dag. papryka czerwona

30 g cebula

150 dag. pomidory bez skórki

1 szt. serek topiony kremowy

1 łyżka sól

2 łyżka kasza jaglana zmielona

Przygotowanie


1

Wszystkie składniki z wyjątkiem wody i śmietany zmiksować.

2

Przelać do garnka i uzupełnić wodą do jednego litra.

3

Gotować ok. 15min. Dodać śmietanę i serek. Dokładnie mieszać.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

225

kcal

Białka

9

gram

Węglowodany

35

gram

Tłuszcze

1

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły