Zupa krem z brokułów z fetą i chrzanem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
formularz
![Zupa krem z brokułów z fetą i chrzanem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973702766.jpeg&w=3840&q=75)
Poznaj przepyszną zupę o kremowej konsystencji i pięknym, zielonym kolorze! Wystarczy bulion z warzywami, brokuły oraz dodatek cebuli, czosnku i chrzanu dla uzyskania delikatnej pikanterii. Głębię smaku podkreśl z pomocą sera feta dodanego do wciąż dymiącego talerza z zupą.
0
0 / 0
Poznaj przepyszną zupę o kremowej konsystencji i pięknym, zielonym kolorze! Wystarczy bulion z warzywami, brokuły oraz dodatek cebuli, czosnku i chrzanu dla uzyskania delikatnej pikanterii. Głębię smaku podkreśl z pomocą sera feta dodanego do wciąż dymiącego talerza z zupą.
11
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 l rosół warzywny
1 szt. brokuły
2 szt. ziemniaki
1 szt. marchewka
1 szt. pietruszka
1 szt. cebula
1 szt. ząbek czosnku
2 łyżecz. chrzan krakus
2 łyżka oliwa z oliwek
2 szczyp. sól, pieprz
100 g ser feta
Przygotowanie
Na rozgrzanej oliwie zeszklić cebulę pokrojona w piórka.
Warzywa zetrzeć na tarce, a czosnek przecisnąć przez praskę i dodać do cebuli, podsmażyć.
Zagotować rosół i dodać brokuła podzielonego na różyczki oraz podsmażone warzywa i gotować do miękkości brokuła.
Zmiksować, dodać chrzan, doprawić solą oraz pieprzem. Podawać z fetą.