Zupa krem z brokułów z fetą i chrzanem

formularz
Zupa krem z brokułów z fetą i chrzanem

0

0 / 0

Poznaj przepyszną zupę o kremowej konsystencji i pięknym, zielonym kolorze! Wystarczy bulion z warzywami, brokuły oraz dodatek cebuli, czosnku i chrzanu dla uzyskania delikatnej pikanterii. Głębię smaku podkreśl z pomocą sera feta dodanego do wciąż dymiącego talerza z zupą.

11

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 l rosół warzywny

1 szt. brokuły

2 szt. ziemniaki

1 szt. marchewka

1 szt. pietruszka

1 szt. cebula

1 szt. ząbek czosnku

2 łyżecz. chrzan krakus

2 łyżka oliwa z oliwek

2 szczyp. sól, pieprz

100 g ser feta

Przygotowanie


1

Na rozgrzanej oliwie zeszklić cebulę pokrojona w piórka.

2

Warzywa zetrzeć na tarce, a czosnek przecisnąć przez praskę i dodać do cebuli, podsmażyć.

3

Zagotować rosół i dodać brokuła podzielonego na różyczki oraz podsmażone warzywa i gotować do miękkości brokuła.

4

Zmiksować, dodać chrzan, doprawić solą oraz pieprzem. Podawać z fetą.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

263

kcal

Białka

10

gram

Węglowodany

25

gram

Tłuszcze

12

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły