Zupa-krem z brokułów
m7
Potrawa z niską ilością kalorii a bardzo sycąca.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
237
kcal
Białka
12
gram
Węglowodany
21
gram
Tłuszcze
9
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
3
3 / 1
Potrawa z niską ilością kalorii a bardzo sycąca.
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. gałka muszkatołowa
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1.50 l bulion drobiowy
1 szt. brokuły
1 szt. cebula
3 szt. seler naciowy
2 łyżka oliwa z oliwek
Przygotowanie
Bulion zagotować, włożyć brokuły i gotować ok. 15 minut.
Wyjąć brokuły. W osobnym garnku rozgrzać oliwę z oliwek, przesmażyć pokrojone łodygi selera. Zalać wywarem z gotowanych brokuł.
Podgotować 5 minut. Z brokułów ściąć różyczki, głąb zmiksować wraz z zupą. Posolić, popieprzyć, doprawić gałką do smaku, dodać całe różyczki brokułów.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
237
kcal
Białka
12
gram
Węglowodany
21
gram
Tłuszcze
9
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.