Zupa-krem z brokułów
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Zupa-krem z brokułów](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975567875.jpeg&w=3840&q=75)
Potrawa z niską ilością kalorii a bardzo sycąca.
3
3 / 1
Potrawa z niską ilością kalorii a bardzo sycąca.
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. gałka muszkatołowa
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1.50 l bulion drobiowy
1 szt. brokuły
1 szt. cebula
3 szt. seler naciowy
2 łyżka oliwa z oliwek
Przygotowanie
1
Bulion zagotować, włożyć brokuły i gotować ok. 15 minut.
2
Wyjąć brokuły. W osobnym garnku rozgrzać oliwę z oliwek, przesmażyć pokrojone łodygi selera. Zalać wywarem z gotowanych brokuł.
3
Podgotować 5 minut. Z brokułów ściąć różyczki, głąb zmiksować wraz z zupą. Posolić, popieprzyć, doprawić gałką do smaku, dodać całe różyczki brokułów.