Zupa-krem z brokułów

m7
Zupa-krem z brokułów

3

3 / 1

Potrawa z niską ilością kalorii a bardzo sycąca.

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. gałka muszkatołowa

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

1.50 l bulion drobiowy

1 szt. brokuły

1 szt. cebula

3 szt. seler naciowy

2 łyżka oliwa z oliwek

Przygotowanie


1

Bulion zagotować, włożyć brokuły i gotować ok. 15 minut.

2

Wyjąć brokuły. W osobnym garnku rozgrzać oliwę z oliwek, przesmażyć pokrojone łodygi selera. Zalać wywarem z gotowanych brokuł.

3

Podgotować 5 minut. Z brokułów ściąć różyczki, głąb zmiksować wraz z zupą. Posolić, popieprzyć, doprawić gałką do smaku, dodać całe różyczki brokułów.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

237

kcal

Białka

12

gram

Węglowodany

21

gram

Tłuszcze

9

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły