Zupa krem grzybowa
lubella
Co zrobić z suszonymi grzybami? Naszą propozycją jest leśna, aksamitna i przepyszna zupa krem. Potrzebujesz jeszcze tylko włoszczyzny i przypraw, aby zaserwować swoim bliskim grzybową, wobec której nikt nie przejdzie obojętnie.
0
3 / 20
Co zrobić z suszonymi grzybami? Naszą propozycją jest leśna, aksamitna i przepyszna zupa krem. Potrzebujesz jeszcze tylko włoszczyzny i przypraw, aby zaserwować swoim bliskim grzybową, wobec której nikt nie przejdzie obojętnie.
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
1 opak. makaron lubella nitki
1 szt. włoszczyzna
100 g suszone grzyby
1 szt. liść laurowy
5 szt. ziele angielskie
1 szczyp. sól, pieprz
2 łyżka masło
1 łyżecz. śmietana
Przygotowanie
Grzyby moczymy przez około godzinę w zimnej wodzie. Gotujemy w tej samej wodzie przez około pół godziny.
Grzyby wyjmujemy z wywaru i kroimy. Włoszczyznę kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle, dodajemy do wywaru i pokrojonych grzybów.
Gotujemy do miękkości. Doprawiamy do smaku. Blendujemy i podajemy z ugotowanym wcześniej makaronem i kapką śmietany.