Zupa krem grzybowa

lubella
Zupa krem grzybowa

0

3 / 20

Co zrobić z suszonymi grzybami? Naszą propozycją jest leśna, aksamitna i przepyszna zupa krem. Potrzebujesz jeszcze tylko włoszczyzny i przypraw, aby zaserwować swoim bliskim grzybową, wobec której nikt nie przejdzie obojętnie.

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

1 opak. makaron lubella nitki

1 szt. włoszczyzna

100 g suszone grzyby

1 szt. liść laurowy

5 szt. ziele angielskie

1 szczyp. sól, pieprz

2 łyżka masło

1 łyżecz. śmietana

Przygotowanie


1

Grzyby moczymy przez około godzinę w zimnej wodzie. Gotujemy w tej samej wodzie przez około pół godziny.

2

Grzyby wyjmujemy z wywaru i kroimy. Włoszczyznę kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle, dodajemy do wywaru i pokrojonych grzybów.

3

Gotujemy do miękkości. Doprawiamy do smaku. Blendujemy i podajemy z ugotowanym wcześniej makaronem i kapką śmietany.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1011

kcal

Białka

37

gram

Węglowodany

166

gram

Tłuszcze

11

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły