Zupa koperkowa z pomidorami

lubella
Zupa koperkowa z pomidorami

0

0 / 0

Smak koperku w zupie pomidorowej brzmi absurdalnie? Tylko dla osób, które nigdy nie spróbowały takiego połączenia. Wypróbuj fantastyczny przepis na aromatyczną zupę i zaskocz domowników oraz gości przepysznym pomysłem.

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

200 g makaron lubella 10-jajeczna nitki

1 łyżka olej

2 szt. pomidory

1 szt. marchew

1 pęcz. koperek

1 l bulion warzywny

2 szt. śmietana

1 szczyp. sól, pieprz

Przygotowanie


1

Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Cebulę kroimy w kosteczkę i szklimy ją na oleju.

2

Dodajemy pokrojone w kostkę pomidory i pokrojone w plasterki marchewki. Chwilę podsmażamy, po czym zalewamy bulionem i gotujemy 20 minut.

3

Dodajemy posiekany koperek i zabielamy śmietaną (hartujemy śmietanę, poprzez stopniowe dodanie do niej 2-3 łyżek gorącej zupy, po czym całość wlewamy do garnka). Doprawiamy do smaku i podajemy z makaronem nitki.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1264

kcal

Białka

21

gram

Węglowodany

106

gram

Tłuszcze

81

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły