Zupa koperkowa z pomidorami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
lubella
![Zupa koperkowa z pomidorami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F8997-1702058085382.jpeg&w=3840&q=75)
Smak koperku w zupie pomidorowej brzmi absurdalnie? Tylko dla osób, które nigdy nie spróbowały takiego połączenia. Wypróbuj fantastyczny przepis na aromatyczną zupę i zaskocz domowników oraz gości przepysznym pomysłem.
0
0 / 0
Smak koperku w zupie pomidorowej brzmi absurdalnie? Tylko dla osób, które nigdy nie spróbowały takiego połączenia. Wypróbuj fantastyczny przepis na aromatyczną zupę i zaskocz domowników oraz gości przepysznym pomysłem.
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
200 g makaron lubella 10-jajeczna nitki
1 łyżka olej
2 szt. pomidory
1 szt. marchew
1 pęcz. koperek
1 l bulion warzywny
2 szt. śmietana
1 szczyp. sól, pieprz
Przygotowanie
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Cebulę kroimy w kosteczkę i szklimy ją na oleju.
Dodajemy pokrojone w kostkę pomidory i pokrojone w plasterki marchewki. Chwilę podsmażamy, po czym zalewamy bulionem i gotujemy 20 minut.
Dodajemy posiekany koperek i zabielamy śmietaną (hartujemy śmietanę, poprzez stopniowe dodanie do niej 2-3 łyżek gorącej zupy, po czym całość wlewamy do garnka). Doprawiamy do smaku i podajemy z makaronem nitki.