Zupa koperkowa z pomidorami
lubella
Smak koperku w zupie pomidorowej brzmi absurdalnie? Tylko dla osób, które nigdy nie spróbowały takiego połączenia. Wypróbuj fantastyczny przepis na aromatyczną zupę i zaskocz domowników oraz gości przepysznym pomysłem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1264
kcal
Białka
21
gram
Węglowodany
106
gram
Tłuszcze
81
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Smak koperku w zupie pomidorowej brzmi absurdalnie? Tylko dla osób, które nigdy nie spróbowały takiego połączenia. Wypróbuj fantastyczny przepis na aromatyczną zupę i zaskocz domowników oraz gości przepysznym pomysłem.
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
200 g makaron lubella 10-jajeczna nitki
1 łyżka olej
2 szt. pomidory
1 szt. marchew
1 pęcz. koperek
1 l bulion warzywny
2 szt. śmietana
1 szczyp. sól, pieprz
Przygotowanie
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Cebulę kroimy w kosteczkę i szklimy ją na oleju.
Dodajemy pokrojone w kostkę pomidory i pokrojone w plasterki marchewki. Chwilę podsmażamy, po czym zalewamy bulionem i gotujemy 20 minut.
Dodajemy posiekany koperek i zabielamy śmietaną (hartujemy śmietanę, poprzez stopniowe dodanie do niej 2-3 łyżek gorącej zupy, po czym całość wlewamy do garnka). Doprawiamy do smaku i podajemy z makaronem nitki.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1264
kcal
Białka
21
gram
Węglowodany
106
gram
Tłuszcze
81
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.