Zupa koperkowa
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Zupa koperkowa](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976251406.jpeg&w=3840&q=75)
Smaczna zupa na obiad.
0
0 / 0
Smaczna zupa na obiad.
11
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
5 porcji
Składniki
1 szczyp. sól
3 szczyp. przyprawa typu vegeta
1 kostka bulion drobiowy
1.50 l woda
1 szkl. śmietana 18%
3 szt. ziemniaki
1 szt. marchew
1 szt. cebula
1 szt. nać pietruszki
1 szt. koper ogrodowy
1 szt. ryż biały
Przygotowanie
1
Wszystkie jarzyny (marchew, cebula, ziemniaki) pokroić w kostkę, zalać wodą, dodać szczyptę soli i kostkę bulionową.
2
Zagotować. Włożyć woreczek ryżu i gotować ok. 20 minut.
3
Pod koniec zatrzepać śmietaną, dać pokrojony koperek i pietruszkę.
4
Przyprawić do smaku Vegetą.