Zupa koperkowa

m7

Smaczna zupa na obiad.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
175
kcal
Białka
3
gram
Węglowodany
20
gram
Tłuszcze
8
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Smaczna zupa na obiad.
11
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
1 szczyp. sól
3 szczyp. przyprawa typu vegeta
1 kostka bulion drobiowy
1.50 l woda
1 szkl. śmietana 18%
3 szt. ziemniaki
1 szt. marchew
1 szt. cebula
1 szt. nać pietruszki
1 szt. koper ogrodowy
1 szt. ryż biały
Przygotowanie
Wszystkie jarzyny (marchew, cebula, ziemniaki) pokroić w kostkę, zalać wodą, dodać szczyptę soli i kostkę bulionową.
Zagotować. Włożyć woreczek ryżu i gotować ok. 20 minut.
Pod koniec zatrzepać śmietaną, dać pokrojony koperek i pietruszkę.
Przyprawić do smaku Vegetą.