Zupa koperkowa

m7
Zupa koperkowa

0

0 / 0

Smaczna zupa koperkowa. Do przygotowania można użyć także suszonego koperku.

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

0.40 kg wywar z kości

0.15 kg koper włoski

0.20 kg śmietana

0.05 kg lubella mąka puszysta uniwersalna

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

4 l woda

45 dag. włoszczyzna

Przygotowanie


1

Kości umyć, zalać wodą i ugotować. Wywar przecedzić. Warzywa obrać, opłukać, rozdrobnić, zalać wrzącym wywarem z kości i ugotować. Śmietanę rozmieszać z mąką i niewielką ilością wywaru, połączyć z zupą i zagotować. Koperek umyć, osączyć, drobno posiekać. Zupę lekko posolić, popieprzyć. Zupę podawać z ryżem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

265

kcal

Białka

12

gram

Węglowodany

37

gram

Tłuszcze

8

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły