Zupa koperkowa
m7
Smaczna zupa koperkowa. Do przygotowania można użyć także suszonego koperku.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
265
kcal
Białka
12
gram
Węglowodany
37
gram
Tłuszcze
8
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Smaczna zupa koperkowa. Do przygotowania można użyć także suszonego koperku.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
0.40 kg wywar z kości
0.15 kg koper włoski
0.20 kg śmietana
0.05 kg lubella mąka puszysta uniwersalna
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
4 l woda
45 dag. włoszczyzna
Przygotowanie
Kości umyć, zalać wodą i ugotować. Wywar przecedzić. Warzywa obrać, opłukać, rozdrobnić, zalać wrzącym wywarem z kości i ugotować. Śmietanę rozmieszać z mąką i niewielką ilością wywaru, połączyć z zupą i zagotować. Koperek umyć, osączyć, drobno posiekać. Zupę lekko posolić, popieprzyć. Zupę podawać z ryżem.