Zupa koperkowa
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Zupa koperkowa](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977334746.jpeg&w=3840&q=75)
Smaczna zupa koperkowa. Do przygotowania można użyć także suszonego koperku.
0
0 / 0
Smaczna zupa koperkowa. Do przygotowania można użyć także suszonego koperku.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
8 porcji
Składniki
0.40 kg wywar z kości
0.15 kg koper włoski
0.20 kg śmietana
0.05 kg lubella mąka puszysta uniwersalna
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
4 l woda
45 dag. włoszczyzna
Przygotowanie
1
Kości umyć, zalać wodą i ugotować. Wywar przecedzić. Warzywa obrać, opłukać, rozdrobnić, zalać wrzącym wywarem z kości i ugotować. Śmietanę rozmieszać z mąką i niewielką ilością wywaru, połączyć z zupą i zagotować. Koperek umyć, osączyć, drobno posiekać. Zupę lekko posolić, popieprzyć. Zupę podawać z ryżem.