Zupa koperkowa
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Zupa koperkowa](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F8732-1702058068089.jpeg&w=3840&q=75)
Dobra zupa dla fanów naszego koperku.
1
0 / 0
Dobra zupa dla fanów naszego koperku.
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
200 śmietana
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1.50 l bulion drobiowy
50 g masło
1 pęcz. koper
0.50 szt. cytryna
1 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
Przygotowanie
1
Przesmażyć mąkę na maśle, dodać pokrojony koperek, smażyć przez ok. 2 minuty, rozprowadzić zimnym bulionem i gotować 15 min, mieszając.
2
Doprawić solą i pieprzem, wlać śmietanę, sok z cytryny. Gotować 5 minut mieszając.