Zupa kapuśniak
m7
Moja ulubiona zupa kapuśniak.
0
4 / 1
Moja ulubiona zupa kapuśniak.
11
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
3 szczyp. sól
200 g kapusta kiszona
1 szt. marchew
1 szt. seler
1 szt. korzeń pietruszki
2 szt. liść laurowy
4 szt. ziele angielskie
4 szt. ziemniaki
1 łyżka przyprawa typu vegeta
2 łyżka olej
30 dag. kość wędzona
Przygotowanie
1
Kość z mięsem zalać w garnku 2 litrami wody i postawić na ogniu.
2
Gdy się zagotuje, dodać pokrojoną marchewkę, selera, pietruszkę, liść laurowy, ziele angielskie, łyżkę vegety i gotować około 20 min.
3
Dodać ziemniaki pokrojone w kostkę.
4
Gdy ziemniaki będę miękkie, wrzucić drobno pokrojoną, lekko podsmażoną na 2 łyżkach oleju kiszoną kapustę.
5
Doprawić do smaku.