0

Składniki

3 Szczypty
sól
200 Gramów
kapusta kiszona
1 Sztuka
marchew
1 Sztuka
seler
1 Sztuka
korzeń pietruszki
2 Sztuki
liść laurowy
4 Sztuki
ziele angielskie
4 Sztuki
ziemniaki
1 Łyżka
przyprawa typu vegeta
2 Łyżki
olej
30 Dekagramów
Kość wędzona
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Kość z mięsem zalewamy w garnku 2 litrami wody i stawiamy na ogniu.
  2. Gdy się zagotuje, dodajemy pokrojoną marchewkę, selera, pietruszkę, liść laurowy, ziele angielskie, łyżkę vegety i gotujemy około 20 min.
  3. Dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę.
  4. Gdy ziemniaki będę miękkie, wrzucamy drobno pokrojoną, lekko podsmażoną na 2 łyżkach oleju kiszoną kapustę.
  5. Doprawiamy do smaku.

Opis

Moja ulubiona zupa kapuśniak.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!