Zupa kapuśniak

m7
Zupa kapuśniak

0

4 / 1

Moja ulubiona zupa kapuśniak.

11

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

3 szcz. sól

200 g kapusta kiszona

1 szt. marchew

1 szt. seler

1 szt. korzeń pietruszki

2 szt. liść laurowy

4 szt. ziele angielskie

4 szt. ziemniaki

1 łyżka przyprawa typu vegeta

2 łyżka olej

30 dek. kość wędzona

Przygotowanie


1

Kość z mięsem zalać w garnku 2 litrami wody i postawić na ogniu.

2

Gdy się zagotuje, dodać pokrojoną marchewkę, selera, pietruszkę, liść laurowy, ziele angielskie, łyżkę vegety i gotować około 20 min.

3

Dodać ziemniaki pokrojone w kostkę.

4

Gdy ziemniaki będę miękkie, wrzucić drobno pokrojoną, lekko podsmażoną na 2 łyżkach oleju kiszoną kapustę.

5

Doprawić do smaku.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły