0

Składniki

3 Szczypty
sól
200 Gramów
kapusta kiszona
1 Sztuka
marchew
1 Sztuka
seler
1 Sztuka
korzeń pietruszki
2 Sztuki
liść laurowy
4 Sztuki
ziele angielskie
4 Sztuki
ziemniaki
1 Łyżka
przyprawa typu vegeta
2 Łyżki
olej
30 Dekagramów
Kość wędzona
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kość z mięsem zalewamy w garnku 2 litrami wody i stawiamy na ogniu.
  2. Gdy się zagotuje, dodajemy pokrojoną marchewkę, selera, pietruszkę, liść laurowy, ziele angielskie, łyżkę vegety i gotujemy około 20 min.
  3. Dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę.
  4. Gdy ziemniaki będę miękkie, wrzucamy drobno pokrojoną, lekko podsmażoną na 2 łyżkach oleju kiszoną kapustę.
  5. Doprawiamy do smaku.

Opis

Moja ulubiona zupa kapuśniak.

Podobne przepisy

Zupa minestone

Łatwy Do 40 min
Zupa minestone

Zupa chłopska

Łatwy Do 1 godz
Zupa chłopska

Zupa grzybowa

Średni Do 3 godz
Zupa grzybowa

Zupa rybna z makaronem jajeczna krajaneczka

Trudny Do 3 godz
Zupa rybna z makaronem jajeczna krajaneczka

Imbirowy krem z pieczonych ziemniaków

Łatwy Do 1,5 godz
Imbirowy krem z pieczonych ziemniaków

Minestrone z makaronem

Łatwy Do 1 godz
Minestrone z makaronem

Ogórkowa z nutą koperku

Łatwy Do 40 min
Ogórkowa z nutą koperku

Pomidorowa z piekarnika

Łatwy Do 40 min
Pomidorowa z piekarnika

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!