Zupa kapuśniak

m7
Zupa kapuśniak

Średnia 4 / 1

Oceń!

Moja ulubiona zupa kapuśniak.

11

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

3 szczyp. sól

200 g kapusta kiszona

1 szt. marchew

1 szt. seler

1 szt. korzeń pietruszki

2 szt. liść laurowy

4 szt. ziele angielskie

4 szt. ziemniaki

1 łyżka przyprawa typu vegeta

2 łyżka olej

30 dag. kość wędzona

Przygotowanie


Kość z mięsem zalać w garnku 2 litrami wody i postawić na ogniu.

Gdy się zagotuje, dodać pokrojoną marchewkę, selera, pietruszkę, liść laurowy, ziele angielskie, łyżkę vegety i gotować około 20 min.

Dodać ziemniaki pokrojone w kostkę.

Gdy ziemniaki będę miękkie, wrzucić drobno pokrojoną, lekko podsmażoną na 2 łyżkach oleju kiszoną kapustę.

Doprawić do smaku.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

509

kcal

Białka

14

gram

Węglowodany

39

gram

Tłuszcze

30

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły