Zupa kalafiorowa z porem

m7
Zupa kalafiorowa z porem

0

0 / 0

Zupa kalafiorowa z dodatkiem pora - lekko pikantna, pyszna.

10

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

100 śmietana

2 szcz. pieprz

1 łyżeczka przyprawa maggi

500 g ziemniaki

400 g kalafior

10 g por

1 szt. marchew

4 szt. kostka rosołowa

1 łyżka przyprawa typu vegeta

2 łyżka mąka pszenna tortowa

Przygotowanie


1

Ziemniaki pokroić w drobną kostkę, por i marchewkę w cienkie plasterki.

2

Kalafiora podzielić na małe różyczki.

3

Wsypać wszystko do garnka, dolać 2 litry wody, dodać kostki rosołowe i gotować.

4

Gdy warzywa będą miękkie zaprawić śmietaną rozrobioną z mąką i wodą.

5

Wlać do garnka i chwilę gotować.

6

Doprawić do smaku pieprzem, maggi i vegetą.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły