Zupa kalafiorowa z porem
m7
Zupa kalafiorowa z dodatkiem pora - lekko pikantna, pyszna.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
109
kcal
Białka
3
gram
Węglowodany
16
gram
Tłuszcze
3
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Zupa kalafiorowa z dodatkiem pora - lekko pikantna, pyszna.
10
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
100 śmietana
2 szczyp. pieprz
1 łyżecz. przyprawa maggi
500 g ziemniaki
400 g kalafior
10 g por
1 szt. marchew
4 szt. kostka rosołowa
1 łyżka przyprawa typu vegeta
2 łyżka mąka pszenna tortowa
Przygotowanie
Ziemniaki pokroić w drobną kostkę, por i marchewkę w cienkie plasterki.
Kalafiora podzielić na małe różyczki.
Wsypać wszystko do garnka, dolać 2 litry wody, dodać kostki rosołowe i gotować.
Gdy warzywa będą miękkie zaprawić śmietaną rozrobioną z mąką i wodą.
Wlać do garnka i chwilę gotować.
Doprawić do smaku pieprzem, maggi i vegetą.