Zupa kalafiorowa z porem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Zupa kalafiorowa z porem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976508153.jpeg&w=3840&q=75)
Zupa kalafiorowa z dodatkiem pora - lekko pikantna, pyszna.
0
0 / 0
Zupa kalafiorowa z dodatkiem pora - lekko pikantna, pyszna.
10
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
8 porcji
Składniki
100 śmietana
2 szczyp. pieprz
1 łyżecz. przyprawa maggi
500 g ziemniaki
400 g kalafior
10 g por
1 szt. marchew
4 szt. kostka rosołowa
1 łyżka przyprawa typu vegeta
2 łyżka mąka pszenna tortowa
Przygotowanie
1
Ziemniaki pokroić w drobną kostkę, por i marchewkę w cienkie plasterki.
2
Kalafiora podzielić na małe różyczki.
3
Wsypać wszystko do garnka, dolać 2 litry wody, dodać kostki rosołowe i gotować.
4
Gdy warzywa będą miękkie zaprawić śmietaną rozrobioną z mąką i wodą.
5
Wlać do garnka i chwilę gotować.
6
Doprawić do smaku pieprzem, maggi i vegetą.