2

Składniki

2 Szczypty
sól, pieprz
2 Sztuki
Podudzie z kurczaka
1 Sztuka
ingridient
makaron lubella jajeczna krajaneczka
1 Sztuka
włoszczyzna
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Podziel kalafior na różyczki, pokrój pora, pietruszkę i marchew.
  2. Ugotuj makaron w osolonej wodzie.
  3. Wszystkie składniki, poza kalafiorem, gotuj w 1,5l wody przez 1-1,5h. Kiedy mięso będzie miękkie, a warzywa "al dente" dodaj kalafior i gotuj jeszcze przez chwilę. Dopraw do smaku i podawaj z makaronem.

Opis

Po domowemu.

Podobne przepisy

Domowy rosół

Łatwy Ponad 3 godz.

Klasyczny chłodnik litewski

Łatwy Do 40 min.

Imbirowy krem z pieczonych ziemniaków

Łatwy Do 1,5 godz.

Pomidorowa z twistem pomarańczowym

Łatwy Do 40 min.

Pomidorowa z zacierką

Łatwy Do 1 godz.

Rosół

Średni Do 1 godz.

Rosół

Średni Do 3 godz.

Zupa grzybowa

Średni Do 3 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!