1

Składniki

2 Szczypty
sól, pieprz
2 Sztuki
Podudzie z kurczaka
1 Sztuka
1 Sztuka
włoszczyzna
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Podziel kalafior na różyczki, pokrój pora, pietruszkę i marchew.
  2. Ugotuj makaron w osolonej wodzie.
  3. Wszystkie składniki, poza kalafiorem, gotuj w 1,5l wody przez 1-1,5h. Kiedy mięso będzie miękkie, a warzywa "al dente" dodaj kalafior i gotuj jeszcze przez chwilę. Dopraw do smaku i podawaj z makaronem.

Opis

Po domowemu.

Podobne przepisy

Nowoczesny rosół drobiowo-wołowy z warzywnymi pulpecikami

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Nowoczesny rosół drobiowo-wołowy z warzywnymi pulpecikami

Domowy rosół

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Domowy rosół

Rosół

Przepis
Średni Do 1 godz
Rosół

Zupa krem z kalarepy i pora z makaronem jajecznym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zupa krem z kalarepy i pora z makaronem jajecznym

Zupa szczawiowa z jajkiem i makaronem jajecznym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zupa szczawiowa z jajkiem i makaronem jajecznym

Barszcz biały

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Barszcz biały

Zupa grzybowa z karpiem w orzechach

Przepis
Średni Do 1 godz
Zupa grzybowa z karpiem w orzechach

Rosół staropolski z borowikami

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Rosół staropolski z borowikami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!