Zupa kalafiorowa
lubella
Błyskawiczna do przygotowania zupa kalafiorowa z makaronem świderki jest pyszna i sycąca. Wypróbuj.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1442
kcal
Białka
77
gram
Węglowodany
127
gram
Tłuszcze
69
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
1.8 / 4
Błyskawiczna do przygotowania zupa kalafiorowa z makaronem świderki jest pyszna i sycąca. Wypróbuj.
10
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 opak. makaron lubella 4-jajeczna świderki
1.50 l rosoł
1 szt. marchewka
1 szt. pietruszka
1 szt. por
1 szt. kalafior
100 śmietana 30%
50 g masło
1 łyżecz. sól
2 łyżka posiekana natka pietruszki
Przygotowanie
Na patelni rozgrzać masło, podsmażyć por (białą część) pokrojony w krążki.
Do garnka wlać rosół, dodać drobno pokrojone warzywa: pietruszkę, marchewkę, małe różyczki kalafiora, podsmażony por, doprawić szczyptą soli i zagotować.
Gotować do miękkości warzyw.
Na koniec dodać posiekaną natkę oraz śmietanę, wymieszać.
Podawać z ugotowanym makaronem świderki.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1442
kcal
Białka
77
gram
Węglowodany
127
gram
Tłuszcze
69
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.