Zupa kalafiorowa

lubella
Zupa kalafiorowa

Średnia 1.8 / 4

Oceń!

Błyskawiczna do przygotowania zupa kalafiorowa z makaronem świderki jest pyszna i sycąca. Wypróbuj.

10

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 opak. makaron lubella 4-jajeczna świderki

1.50 l rosoł

1 szt. marchewka

1 szt. pietruszka

1 szt. por

1 szt. kalafior

100 śmietana 30%

50 g masło

1 łyżecz. sól

2 łyżka posiekana natka pietruszki

Przygotowanie


Na patelni rozgrzać masło, podsmażyć por (białą część) pokrojony w krążki.

Do garnka wlać rosół, dodać drobno pokrojone warzywa: pietruszkę, marchewkę, małe różyczki kalafiora, podsmażony por, doprawić szczyptą soli i zagotować.

Gotować do miękkości warzyw.

Na koniec dodać posiekaną natkę oraz śmietanę, wymieszać.

Podawać z ugotowanym makaronem świderki.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1442

kcal

Białka

77

gram

Węglowodany

127

gram

Tłuszcze

69

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły