Zupa kalafiorowa
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Zupa kalafiorowa](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F6881-1702057968066.jpeg&w=3840&q=75)
Masz ochotę na lekką, smaczną i pożywną zupę? Polecamy kalafiorową, w której znajdziesz dużo warzyw i najesz się do syta.
1
0 / 0
Masz ochotę na lekką, smaczną i pożywną zupę? Polecamy kalafiorową, w której znajdziesz dużo warzyw i najesz się do syta.
11
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 łyżecz. przyprawa typu vegeta
400 g kalafior mrożony
1 szt. marchew
1 szt. udko z kurczaka
2 szt. liść laurowy
3 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
10 dag. nać pietruszki
0.50 kg ziemniaki
0.50 szkl. śmietana 18%
Przygotowanie
Ugotować wywar z mięsa oraz listka laurowego. Doprawić solą, pieprzem, przyprawą typu vegeta. Następnie w połowie gotowania dodać startą marchewkę, posiekaną pietruszkę oraz pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotować 15 minut. Pod koniec gotowania dodać kalafior, gotować do miękkości warzyw i mięsa.
Na koniec gotowania wlać śmietanę rozrobioną z mąką, gotować jeszcze 5-10 minut.