1

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
1 Łyżeczka
przyprawa typu vegeta
400 Gramów
Kalafior mrożony
1 Sztuka
marchew
1 Sztuka
udko z kurczaka
2 Sztuki
liść laurowy
3 Łyżki
mąka
10 Dekagramów
nać pietruszki
0.5 Kilograma
ziemniaki
0.5 Szklanki
śmietana 18%
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Gotujemy wywar z mięsa oraz listka laurowego. Doprawiamy solą, pieprzem, przyprawą typu vegeta. Następnie w połowie gotowania dodajemy startą marchewkę, posiekaną pietruszkę oraz pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotujemy 15 minut. Pod koniec gotowania dodajemy kalafiora, gotujemy do miękkości warzyw i mięsa.
  2. Na koniec gotowania wlewamy śmietanę rozrobioną z mąką, gotujemy jeszcze 5-10 minut.

Opis

Pyszna zupa, jedna z moich ulubionych.

Podobne przepisy

Zupa minestone

Łatwy Do 40 min
Zupa minestone

Domowy rosół staropolski

Łatwy Ponad 3 godz
Domowy rosół staropolski

Zupa chłopska

Łatwy Do 1 godz
Zupa chłopska

Gazpacho

Łatwy Do 15 min
Gazpacho

Gulasz po węgiersku

Średni Do 1 godz
Gulasz po węgiersku

Krem z dyni

Łatwy Do 1 godz
Krem z dyni

Minestrone z makaronem

Łatwy Do 1 godz
Minestrone z makaronem

Ogórkowa z nutą koperku

Łatwy Do 40 min
Ogórkowa z nutą koperku

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!