1

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
1 Łyżeczka
przyprawa typu vegeta
400 Gramów
Kalafior mrożony
1 Sztuka
marchew
1 Sztuka
udko z kurczaka
2 Sztuki
liść laurowy
3 Łyżki
mąka
10 Dekagramów
nać pietruszki
0.5 Kilograma
ziemniaki
0.5 Szklanki
śmietana 18%
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Gotujemy wywar z mięsa oraz listka laurowego. Doprawiamy solą, pieprzem, przyprawą typu vegeta. Następnie w połowie gotowania dodajemy startą marchewkę, posiekaną pietruszkę oraz pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotujemy 15 minut. Pod koniec gotowania dodajemy kalafiora, gotujemy do miękkości warzyw i mięsa.
  2. Na koniec gotowania wlewamy śmietanę rozrobioną z mąką, gotujemy jeszcze 5-10 minut.

Opis

Pyszna zupa, jedna z moich ulubionych.

Podobne przepisy

Flaczki drobiowe

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Flaczki drobiowe

Zupa minestone

Przepis
Łatwy Do 40 min
Zupa minestone

Domowy rosół staropolski

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Domowy rosół staropolski

Żurek leśny

Przepis
Średni Do 1 godz
Żurek leśny

Barszcz czerwony na żeberkach

Przepis
Średni Do 3 godz
Barszcz czerwony na żeberkach

Zupa chłopska

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zupa chłopska

Żurek na własnym zakwasie

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Żurek na własnym zakwasie

Kapuśniak na żeberkach

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Kapuśniak na żeberkach

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!