Zupa kalafiorowa

m7
Zupa kalafiorowa

1

0 / 0

Masz ochotę na lekką, smaczną i pożywną zupę? Polecamy kalafiorową, w której znajdziesz dużo warzyw i najesz się do syta.

11

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

1 łyżecz. przyprawa typu vegeta

400 g kalafior mrożony

1 szt. marchew

1 szt. udko z kurczaka

2 szt. liść laurowy

3 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna

10 dag. nać pietruszki

0.50 kg ziemniaki

0.50 szkl. śmietana 18%

Przygotowanie


1

Ugotować wywar z mięsa oraz listka laurowego. Doprawić solą, pieprzem, przyprawą typu vegeta. Następnie w połowie gotowania dodać startą marchewkę, posiekaną pietruszkę oraz pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotować 15 minut. Pod koniec gotowania dodać kalafior, gotować do miękkości warzyw i mięsa.

2

Na koniec gotowania wlać śmietanę rozrobioną z mąką, gotować jeszcze 5-10 minut.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

276

kcal

Białka

14

gram

Węglowodany

34

gram

Tłuszcze

8

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły