Example thumb
0

Składniki

250 Mililitrów
śmietana 18%
2.5 Litra
woda
1 Sztuka
kalafior
6 Sztuk
ziemniaki
4 Sztuki
marchew
2 Sztuki
korzeń pietruszki
2 Sztuki
liść laurowy
3 Sztuki
ziele angielskie
2 Łyżki
mąka
3 Łyżki
koper ogrodowy
50 Dekagramów
Wołowina szponder
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Gotujemy wywar z mięsa z dodatkiem listka i ziela angielskiego około 20 minut. Kalafiora dzielimy na różyczki i moczymy w słonej wodzie. Wywar przecedzamy, dodajemy marchewkę pokrojona w kostkę, pietruszkę, ziemniaki w kostkę, umyte różyczki kalafiora i gotujemy do miękkości mięsa i warzyw.
  2. Mąkę rozrabiamy w małej ilości wody, wlewamy do zupy, dodajemy śmietanę. Doprawiamy solą, pieprzem. Wsypujemy spora ilość koperku

Opis

zupka z młodego kalafiorka

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!