0

Składniki

250 Mililitrów
śmietana 18%
2.5 Litra
woda
1 Sztuka
kalafior
6 Sztuk
ziemniaki
4 Sztuki
marchew
2 Sztuki
korzeń pietruszki
2 Sztuki
liść laurowy
3 Sztuki
ziele angielskie
2 Łyżki
mąka
3 Łyżki
koper ogrodowy
50 Dekagramów
Wołowina szponder
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Gotujemy wywar z mięsa z dodatkiem listka i ziela angielskiego około 20 minut. Kalafiora dzielimy na różyczki i moczymy w słonej wodzie. Wywar przecedzamy, dodajemy marchewkę pokrojona w kostkę, pietruszkę, ziemniaki w kostkę, umyte różyczki kalafiora i gotujemy do miękkości mięsa i warzyw.
  2. Mąkę rozrabiamy w małej ilości wody, wlewamy do zupy, dodajemy śmietanę. Doprawiamy solą, pieprzem. Wsypujemy spora ilość koperku

Opis

zupka z młodego kalafiorka

Podobne przepisy

Zupa chłopska

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zupa chłopska

Ogórkowa z nutą koperku

Przepis
Łatwy Do 40 min
Ogórkowa z nutą koperku

Domowy rosół staropolski

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Domowy rosół staropolski

Grochówka na golonce

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Grochówka na golonce

Szybka zupa pieczarkowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Szybka zupa pieczarkowa

Zupa z marchewką i groszkiem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zupa z marchewką i groszkiem

Krupnik na żeberkach

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Krupnik na żeberkach

Barszcz biały z grzybkami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Barszcz biały z grzybkami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!