Zupa kalafiorowa

m7
Zupa kalafiorowa

0

0 / 0

Zupa wiosenna z młodego kalafiora z dodatkiem koperku. Pyszna!

11

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


12 porcji

Składniki

250 śmietana 18%

2.50 l woda

1 szt. kalafior

6 szt. ziemniaki

4 szt. marchew

2 szt. korzeń pietruszki

2 szt. liść laurowy

3 szt. ziele angielskie

2 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna

3 łyżka koper ogrodowy

50 dek. wołowina szponder

Przygotowanie


1

Ugotować wywar z mięsa z dodatkiem listka i ziela angielskiego około 20 minut. Kalafiora podzielić na różyczki i moczyć w słonej wodzie. Wywar przecedzić, dodać marchewkę pokrojona w kostkę, pietruszkę, ziemniaki w kostkę, umyte różyczki kalafiora. Gotować do miękkości mięsa i warzyw.

2

Mąkę rozrobić w małej ilości wody, wlać do zupy, dodać śmietanę. Doprawić solą, pieprzem. Wsypać spora ilość koperku.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły