Zupa kalafiorowa

m7
Zupa kalafiorowa

0

0 / 0

Zupa wiosenna z młodego kalafiora z dodatkiem koperku. Pyszna!

11

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


12 porcji

Składniki

250 śmietana 18%

2.50 l woda

1 szt. kalafior

6 szt. ziemniaki

4 szt. marchew

2 szt. korzeń pietruszki

2 szt. liść laurowy

3 szt. ziele angielskie

2 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna

3 łyżka koper ogrodowy

50 dag. wołowina szponder

Przygotowanie


1

Ugotować wywar z mięsa z dodatkiem listka i ziela angielskiego około 20 minut. Kalafiora podzielić na różyczki i moczyć w słonej wodzie. Wywar przecedzić, dodać marchewkę pokrojona w kostkę, pietruszkę, ziemniaki w kostkę, umyte różyczki kalafiora. Gotować do miękkości mięsa i warzyw.

2

Mąkę rozrobić w małej ilości wody, wlać do zupy, dodać śmietanę. Doprawić solą, pieprzem. Wsypać spora ilość koperku.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

233

kcal

Białka

11

gram

Węglowodany

22

gram

Tłuszcze

10

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły