0

Składniki

250 Mililitrów
śmietana 18%
2.5 Litra
woda
1 Sztuka
kalafior
6 Sztuk
ziemniaki
4 Sztuki
marchew
2 Sztuki
korzeń pietruszki
2 Sztuki
liść laurowy
3 Sztuki
ziele angielskie
2 Łyżki
mąka
3 Łyżki
koper ogrodowy
50 Dekagramów
Wołowina szponder
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Gotujemy wywar z mięsa z dodatkiem listka i ziela angielskiego około 20 minut. Kalafiora dzielimy na różyczki i moczymy w słonej wodzie. Wywar przecedzamy, dodajemy marchewkę pokrojona w kostkę, pietruszkę, ziemniaki w kostkę, umyte różyczki kalafiora i gotujemy do miękkości mięsa i warzyw.
  2. Mąkę rozrabiamy w małej ilości wody, wlewamy do zupy, dodajemy śmietanę. Doprawiamy solą, pieprzem. Wsypujemy spora ilość koperku

Opis

zupka z młodego kalafiorka

Podobne przepisy

Jesienna zupa jarzynowa

Łatwy Do 40 min

Zupa grzybowa z makaronem muszelki

Średni Do 1 godz

Zupa minestone

Łatwy Do 40 min

Zupa rybna z makaronem jajeczna krajaneczka

Trudny Do 3 godz

Zupa szczawiowa z makaronem

Łatwy Do 1 godz

Imbirowy krem z pieczonych ziemniaków

Łatwy Do 1,5 godz

Minestrone z makaronem

Łatwy Do 1 godz

Ostra zupa krem z papryki

Łatwy Do 1 godz

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!