Zupa kalafiorowa
m7

Zupa wiosenna z młodego kalafiora z dodatkiem koperku. Pyszna!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
233
kcal
Białka
11
gram
Węglowodany
22
gram
Tłuszcze
10
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
Średnia 0 / 0
Oceń!
Zupa wiosenna z młodego kalafiora z dodatkiem koperku. Pyszna!
11
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
12 porcji
Składniki
250 śmietana 18%
2.50 l woda
1 szt. kalafior
6 szt. ziemniaki
4 szt. marchew
2 szt. korzeń pietruszki
2 szt. liść laurowy
3 szt. ziele angielskie
2 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
3 łyżka koper ogrodowy
50 dag. wołowina szponder
Przygotowanie
Kroki
Ugotować wywar z mięsa z dodatkiem listka i ziela angielskiego około 20 minut. Kalafiora podzielić na różyczki i moczyć w słonej wodzie. Wywar przecedzić, dodać marchewkę pokrojona w kostkę, pietruszkę, ziemniaki w kostkę, umyte różyczki kalafiora. Gotować do miękkości mięsa i warzyw.
Mąkę rozrobić w małej ilości wody, wlać do zupy, dodać śmietanę. Doprawić solą, pieprzem. Wsypać spora ilość koperku.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
233
kcal
Białka
11
gram
Węglowodany
22
gram
Tłuszcze
10
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.