Example thumb
1

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
gałka muszkatołowa
1 Sztuka
kalafior
2 Sztuki
żółtko jaja kurzego
2 Łyżki
mąka
1.5 Łyżki
masło
2 Łyżki
śmietana
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Kalafior wymyć z dodatkiem octu, pokroić na różyczki, włożyć do osolonego wrzątku i gotować do miękkości.
  2. Z mąki i masła zrobić jasną zasmażkę, połączyć z zupą i zagotować.
  3. Rozbełtać żółtka ze śmietaną i przed samym podaniem połączyć z zupą. Nie gotować.

Opis

Zupa kalafiorowa

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!