1

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
gałka muszkatołowa
1 Sztuka
kalafior
2 Sztuki
żółtko jaja kurzego
2 Łyżki
mąka
1.5 Łyżki
masło
2 Łyżki
śmietana
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kalafior wymyć z dodatkiem octu, pokroić na różyczki, włożyć do osolonego wrzątku i gotować do miękkości.
  2. Z mąki i masła zrobić jasną zasmażkę, połączyć z zupą i zagotować.
  3. Rozbełtać żółtka ze śmietaną i przed samym podaniem połączyć z zupą. Nie gotować.

Opis

Zupa kalafiorowa

Podobne przepisy

Uszka z grzybami do barszczu

Przepis
Średni Do 1 godz
Uszka z grzybami do barszczu

Zupa cytrynowa z makaronem ryżowym

Przepis
Średni Do 1 godz
Zupa cytrynowa z makaronem ryżowym

Zupa cebulowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Zupa cebulowa

Szybka zupa pieczarkowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Szybka zupa pieczarkowa

Jesienna zupa jarzynowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Jesienna zupa jarzynowa

Barszcz czerwony na żeberkach

Przepis
Średni Do 3 godz
Barszcz czerwony na żeberkach

Zupa z maślanki

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zupa z maślanki

Żurek

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Żurek

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!