Zupa kalafiorowa
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Zupa kalafiorowa](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976637759.jpeg&w=3840&q=75)
Zupa kalafiorowa świetna nie tylko latem, ale i zimą - można użyć mrożonego kalafiora.
1
4 / 1
Zupa kalafiorowa świetna nie tylko latem, ale i zimą - można użyć mrożonego kalafiora.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
3 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. gałka muszkatołowa
1 szt. kalafior
2 szt. żółtko jaja kurzego
2 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
1.50 łyżka masło
2 łyżka śmietana
Przygotowanie
1
Kalafior wymyć z dodatkiem octu, pokroić na różyczki, włożyć do osolonego wrzątku i gotować do miękkości.
2
Z mąki i masła zrobić jasną zasmażkę, połączyć z zupą i zagotować.
3
Rozbełtać żółtka ze śmietaną i przed samym podaniem połączyć z zupą. Nie gotować.