Zupa kalafiorowa
m7
Zupa kalafiorowa świetna nie tylko latem, ale i zimą - można użyć mrożonego kalafiora.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
224
kcal
Białka
9
gram
Węglowodany
19
gram
Tłuszcze
13
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
4 / 1
Zupa kalafiorowa świetna nie tylko latem, ale i zimą - można użyć mrożonego kalafiora.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. gałka muszkatołowa
1 szt. kalafior
2 szt. żółtko jaja kurzego
2 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
1.50 łyżka masło
2 łyżka śmietana
Przygotowanie
Kalafior wymyć z dodatkiem octu, pokroić na różyczki, włożyć do osolonego wrzątku i gotować do miękkości.
Z mąki i masła zrobić jasną zasmażkę, połączyć z zupą i zagotować.
Rozbełtać żółtka ze śmietaną i przed samym podaniem połączyć z zupą. Nie gotować.