Zupa kalafiorowa
m7
1
4 / 1
Zupa kalafiorowa świetna nie tylko latem, ale i zimą - można użyć mrożonego kalafiora.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
3 porcje
Składniki
1 szcz. sól
1 szcz. gałka muszkatołowa
1 szt. kalafior
2 szt. żółtko jaja kurzego
2 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
1.50 łyżka masło
2 łyżka śmietana
Przygotowanie
1
Kalafior wymyć z dodatkiem octu, pokroić na różyczki, włożyć do osolonego wrzątku i gotować do miękkości.
2
Z mąki i masła zrobić jasną zasmażkę, połączyć z zupą i zagotować.
3
Rozbełtać żółtka ze śmietaną i przed samym podaniem połączyć z zupą. Nie gotować.