1

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
gałka muszkatołowa
1 Sztuka
kalafior
2 Sztuki
żółtko jaja kurzego
2 Łyżki
mąka
1.5 Łyżki
masło
2 Łyżki
śmietana
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kalafior wymyć z dodatkiem octu, pokroić na różyczki, włożyć do osolonego wrzątku i gotować do miękkości.
  2. Z mąki i masła zrobić jasną zasmażkę, połączyć z zupą i zagotować.
  3. Rozbełtać żółtka ze śmietaną i przed samym podaniem połączyć z zupą. Nie gotować.

Opis

Zupa kalafiorowa

Podobne przepisy

Uszka z grzybami do barszczu

Średni Do 1 godz.

Zupa cebulowa

Łatwy Do 40 min.

ZUPA CYTRYNOWA Z MAKARONEM RYŻOWYM

Średni Do 1 godz.

Barszcz czerwony z wytrawnymi ciasteczkami z rozmarynem i sk...

Łatwy Do 2 godz.

Jesienna zupa jarzynowa

Łatwy Do 40 min.

Rosół

Średni Do 1 godz.

Żurek

Łatwy Do 1 godz.

Barszcz czerwony z kluseczkami grzybowymi

Łatwy Do 40 min.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!