0

Składniki

150 Mililitrów
śmietana 18%
1 Łyżeczka
sól
3 Litry
woda
500 Gramów
Wieprzowina karkówka
500 Gramów
ziemniaki
1 Sztuka
kalafior
2 Sztuki
marchew
1 Sztuka
seler
1 Sztuka
korzeń pietruszki
1 Sztuka
por
2 Łyżki
nać pietruszki
2 Łyżki
Nać selera
2 Łyżki
mąka
2 Łyżki
koper ogrodowy
1 Łyżka
przyprawa maggi
0.5 Łyżeczki
pieprz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kości umyć, włożyć do garnka zalać zimną wodą i gotować prawie do miękkości zdejmując burzyny.
  2. Ziemniaki i warzywa korzenne obrać, umyć i pokroić w kostkę, dodać do wywaru.
  3. Gdy będą prawie miękkie dodać posiekane zielone warzywa oprócz koperku i gotować około 10-15 minut.
  4. Na koniec dodać podzielonego na różyczki kalafiora.
  5. Doprawić do smaku solą, pieprzem i maggi.
  6. Gdy kalafior będzie miękki zagęścić zupę śmietaną rozrobioną z mąką.
  7. Zagotować.
  8. Nalać zupę na talerze i posypać świeżym koperkiem.

Opis

smaczna sezonowa zupka

Podobne przepisy

Jesienna zupa jarzynowa

Łatwy Do 40 min.

Zupa minestone

Łatwy Do 40 min.

Ostra zupa krem z papryki

Łatwy Do 1 godz.

Zupa rybna z makaronem jajeczna krajaneczka

Trudny Do 3 godz.

Dyniowa z fasolą

Łatwy Do 1 godz.

Gazpacho

Łatwy Do 20 min.

Gulasz po węgiersku

Średni Do 1 godz.

Imbirowy krem z pieczonych ziemniaków

Łatwy Do 1,5 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!