0

Składniki

150 Mililitrów
śmietana 18%
1 Łyżeczka
sól
3 Litry
woda
500 Gramów
Wieprzowina karkówka
500 Gramów
ziemniaki
1 Sztuka
kalafior
2 Sztuki
marchew
1 Sztuka
seler
1 Sztuka
korzeń pietruszki
1 Sztuka
por
2 Łyżki
nać pietruszki
2 Łyżki
Nać selera
2 Łyżki
mąka
2 Łyżki
koper ogrodowy
1 Łyżka
przyprawa maggi
0.5 Łyżeczki
pieprz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kości umyć, włożyć do garnka zalać zimną wodą i gotować prawie do miękkości zdejmując burzyny.
  2. Ziemniaki i warzywa korzenne obrać, umyć i pokroić w kostkę, dodać do wywaru.
  3. Gdy będą prawie miękkie dodać posiekane zielone warzywa oprócz koperku i gotować około 10-15 minut.
  4. Na koniec dodać podzielonego na różyczki kalafiora.
  5. Doprawić do smaku solą, pieprzem i maggi.
  6. Gdy kalafior będzie miękki zagęścić zupę śmietaną rozrobioną z mąką.
  7. Zagotować.
  8. Nalać zupę na talerze i posypać świeżym koperkiem.

Opis

smaczna sezonowa zupka

Podobne przepisy

Jesienna zupa jarzynowa

Łatwy Do 40 min
Jesienna zupa jarzynowa

Zupa minestone

Łatwy Do 40 min
Zupa minestone

Zupa chłopska

Łatwy Do 1 godz
Zupa chłopska

Ostra zupa krem z papryki

Łatwy Do 1 godz
Ostra zupa krem z papryki

Zupa rybna z makaronem jajeczna krajaneczka

Trudny Do 3 godz
Zupa rybna z makaronem jajeczna krajaneczka

Domowy rosół staropolski

Łatwy Ponad 3 godz
Domowy rosół staropolski

Dyniowa z fasolą

Łatwy Do 1 godz
Dyniowa z fasolą

Gazpacho

Łatwy Do 15 min
Gazpacho

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!