Zupa jogurtowa

m7
Zupa jogurtowa

1

0 / 0

Kremowa zupa z odrobiną pikanterii, dość łatwa do wykonania i na tyle odmienna od naszego zwyczajnego gotowania, że dla wielu może być miłą, smakowitą niespodzianką.

9

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

0.50 łyżecz. sól biała

1 łyżecz. papryka mielona

750 g jogurt

8 szkl. wywar mięsny

0.50 szkl. ryż biały

3 szt. żółtko jaja kurzego

2 łyżka mąka lubella puszysta tortowa

3 łyżka masło

2 łyżka mięta suszona

Przygotowanie


1

Do wywaru wsypać umyty ryż.

2

Gotować 30 minut.

3

Jogurt, żółtka i mąkę wymieszać z wodą (2 szklanki), dodać 2 szklanki wrzącego wywaru, wymieszać i wlać do zupy.

4

Gotować 15 minut.

5

Na patelni rozgrzać masło z miętą i papryką, dodać do zupy, rozmieszać i podawać.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

528

kcal

Białka

22

gram

Węglowodany

50

gram

Tłuszcze

22

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły