1

Składniki

0.5 Łyżeczki
sól biała
1 Łyżeczka
Papryka mielona
750 Gramów
Jogurt
8 Szklanek
Wywar mięsny
0.5 Szklanki
ryż biały
3 Sztuki
żółtko jaja kurzego
2 Łyżki
mąka pszenna
3 Łyżki
masło extra
2 Łyżki
Mięta suszona
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Do wywaru wsypać umyty ryż.
  2. Gotować 30 minut.
  3. Jogurt, żółtka i mąkę wymieszać z wodą (2 szklanki), dodać 2 szklanki wrzącego wywaru, wymieszać i wlać do zupy.
  4. Gotować 15 minut.
  5. Na patelni rozgrzać masło z miętą i papryką, dodać do zupy, rozmieszać i podawać.

Opis

Kremowa zupa z odrobiną pikanterii, dość łatwa do wykonania i na tyle odmienna od naszego zwyczajnego gotowania, że dla wielu może być miłą, smakowitą niespodzianką.

Podobne przepisy

Sycący bulion z warzywami, chili i wstążkami omleta

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Sycący bulion z warzywami, chili i wstążkami omleta

Uszka z grzybami do barszczu

Przepis
Średni Do 1 godz
Uszka z grzybami do barszczu

Barszcz biały z grzybkami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Barszcz biały z grzybkami

Barszcz czerwony na żeberkach

Przepis
Średni Do 3 godz
Barszcz czerwony na żeberkach

Barszcz świąteczny

Przepis
Średni Do 40 min
Barszcz świąteczny

Domowy rosół staropolski

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Domowy rosół staropolski

Flaczki drobiowe

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Flaczki drobiowe

Flaki wołowe z pieczarkami

Przepis
Średni Do 1 godz
Flaki wołowe z pieczarkami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!