Zupa jogurtowa
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Zupa jogurtowa](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976824312.jpeg&w=3840&q=75)
Kremowa zupa z odrobiną pikanterii, dość łatwa do wykonania i na tyle odmienna od naszego zwyczajnego gotowania, że dla wielu może być miłą, smakowitą niespodzianką.
1
0 / 0
Kremowa zupa z odrobiną pikanterii, dość łatwa do wykonania i na tyle odmienna od naszego zwyczajnego gotowania, że dla wielu może być miłą, smakowitą niespodzianką.
9
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
0.50 łyżecz. sól biała
1 łyżecz. papryka mielona
750 g jogurt
8 szkl. wywar mięsny
0.50 szkl. ryż biały
3 szt. żółtko jaja kurzego
2 łyżka mąka lubella puszysta tortowa
3 łyżka masło
2 łyżka mięta suszona
Przygotowanie
Do wywaru wsypać umyty ryż.
Gotować 30 minut.
Jogurt, żółtka i mąkę wymieszać z wodą (2 szklanki), dodać 2 szklanki wrzącego wywaru, wymieszać i wlać do zupy.
Gotować 15 minut.
Na patelni rozgrzać masło z miętą i papryką, dodać do zupy, rozmieszać i podawać.