Zupa jogurtowa
m7
Kremowa zupa z odrobiną pikanterii, dość łatwa do wykonania i na tyle odmienna od naszego zwyczajnego gotowania, że dla wielu może być miłą, smakowitą niespodzianką.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
528
kcal
Białka
22
gram
Węglowodany
50
gram
Tłuszcze
22
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Kremowa zupa z odrobiną pikanterii, dość łatwa do wykonania i na tyle odmienna od naszego zwyczajnego gotowania, że dla wielu może być miłą, smakowitą niespodzianką.
9
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
0.50 łyżecz. sól biała
1 łyżecz. papryka mielona
750 g jogurt
8 szkl. wywar mięsny
0.50 szkl. ryż biały
3 szt. żółtko jaja kurzego
2 łyżka mąka lubella puszysta tortowa
3 łyżka masło
2 łyżka mięta suszona
Przygotowanie
Do wywaru wsypać umyty ryż.
Gotować 30 minut.
Jogurt, żółtka i mąkę wymieszać z wodą (2 szklanki), dodać 2 szklanki wrzącego wywaru, wymieszać i wlać do zupy.
Gotować 15 minut.
Na patelni rozgrzać masło z miętą i papryką, dodać do zupy, rozmieszać i podawać.