Zupa jarzynowa z kapustą

korniszon5
Zupa jarzynowa z kapustą

0

3.7 / 3

Bardzo pożywna i rozgrzewająca w sam raz na zimowe chłodne dni.

13

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

0.50 kg ziemniaki

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

1 szczyp. tymianek

0.50 l bulion warzywny

0.50 szt. kapusta włoska

1 szt. cebula

1 szt. por

2 szt. marchew

1 szt. seler

2 szt. pomidor

1 szt. liść laurowy

1 szt. papryka ostra

Przygotowanie


1

Warzywa oczyścić, umyć. Kapustę poszatkować, cebulę i pora pokroić w pióra, na patelni rozgrzać olej delikatnie podsmażyć cebulę i por.

2

Ziemniaki, seler i marchew obrać, pomidory wcześniej sparzyć i obrać ze skórki,warzywa pokroić w niedużą kostkę, marchew zetrzeć na tarce.

3

Do dużego garnka przełożyć warzywa z patelni i pokrojone w kostkę, zalać bulionem i wodą ok 1,5 l. Przyprawić, gotować ok. 20 min. aż warzywa będą miękkie. Gotową zupę można zagęścić śmietaną.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły