0

Składniki

150 Mililitrów
śmietana 18%
1 Łyżeczka
sól
1 Łyżeczka
pieprz
500 Gramów
Mieszanka warzywna
500 Gramów
ziemniaki
6 Sztuk
Skrzydełka
1 Sztuka
Maggi
1 Sztuka
pietruszka
1 Łyżka
Koper
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Skrzydełka zalać wodą i gotować około 15 minut na niewielkim ogniu. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę, wrzucić do wywaru i gotować 5 minut.
  2. dodaĆ mieszankę warzywną, koperek i natkę i gotować do miękkości. Doprawić do smaku solą, pieprzem i maggi.
  3. zupę zabielić śmietaną rozrobioną z odrobiną zupy.

Opis

Zdrowa zupa jarzynowa ze śmietaną.....................

Podobne przepisy

Zupa minestone

Przepis
Łatwy Do 40 min
Zupa minestone

Flaczki drobiowe

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Flaczki drobiowe

Zupa z maślanki

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zupa z maślanki

Kapuśniak na żeberkach

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Kapuśniak na żeberkach

Ostra zupa krem z papryki

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Ostra zupa krem z papryki

Ogórkowa z nutą koperku

Przepis
Łatwy Do 40 min
Ogórkowa z nutą koperku

Zupa grzybowa z makaronem muszelki

Przepis
Średni Do 1 godz
Zupa grzybowa z makaronem muszelki

Zupa krem z brokułów z fetą i chrzanem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Zupa krem z brokułów z fetą i chrzanem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!