Zupa jarzynowa

lubella
Zupa jarzynowa

Średnia 0 / 0

Oceń!

Pyszna zupa jarzynowa z makaronem jest pełna warzyw i smaku. Zupa z kalafiorem, fasolką szparagową i zieleniną jest znakomita.

13

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 opak. makaron lubella 4-jajeczna fale

1.50 l rosoł

1 szt. marchewka

1 szt. pietruszka

100 g zielona fasolka szparagowa

100 g żółta fasolka szparagowa

0.50 szt. kalafior

100 śmietana 18%

50 g masło

2 łyżka posiekany koperek

2 łyżka posiekana natka pietruszki

1 łyżecz. sól

2 szczyp. pieprz

Przygotowanie


Do garnka wlać rosół, dodać drobno pokrojone warzywa: pietruszkę, marchewkę, małe różyczki kalafiora oraz fasolki, doprawić szczyptą soli i zagotować.

Gotować do miękkości warzyw.

Na koniec dać masło, posiekaną natkę i koper oraz śmietanę, wymieszać.

Podawać z ugotowanym makaronem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1423

kcal

Białka

75

gram

Węglowodany

124

gram

Tłuszcze

68

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły