Zupa jarzynowa

lubella

Pyszna zupa jarzynowa z makaronem jest pełna warzyw i smaku. Zupa z kalafiorem, fasolką szparagową i zieleniną jest znakomita.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1423
kcal
Białka
75
gram
Węglowodany
124
gram
Tłuszcze
68
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Pyszna zupa jarzynowa z makaronem jest pełna warzyw i smaku. Zupa z kalafiorem, fasolką szparagową i zieleniną jest znakomita.
13
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 opak. makaron lubella 4-jajeczna fale
1.50 l rosoł
1 szt. marchewka
1 szt. pietruszka
100 g zielona fasolka szparagowa
100 g żółta fasolka szparagowa
0.50 szt. kalafior
100 śmietana 18%
50 g masło
2 łyżka posiekany koperek
2 łyżka posiekana natka pietruszki
1 łyżecz. sól
2 szczyp. pieprz
Przygotowanie
Do garnka wlać rosół, dodać drobno pokrojone warzywa: pietruszkę, marchewkę, małe różyczki kalafiora oraz fasolki, doprawić szczyptą soli i zagotować.
Gotować do miękkości warzyw.
Na koniec dać masło, posiekaną natkę i koper oraz śmietanę, wymieszać.
Podawać z ugotowanym makaronem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1423
kcal
Białka
75
gram
Węglowodany
124
gram
Tłuszcze
68
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.