Zupa jarzynowa

lubella
Zupa jarzynowa

0

0 / 0

Pyszna zupa jarzynowa z makaronem jest pełna warzyw i smaku. Zupa z kalafiorem, fasolką szparagową i zieleniną jest znakomita.

13

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 opak. makaron lubella 4-jajeczna fale

1.50 l rosoł

1 szt. marchewka

1 szt. pietruszka

100 g zielona fasolka szparagowa

100 g żółta fasolka szparagowa

0.50 szt. kalafior

100 śmietana 18%

50 g masło

2 łyżka posiekany koperek

2 łyżka posiekana natka pietruszki

1 łyżecz. sól

2 szczyp. pieprz

Przygotowanie


1

Do garnka wlać rosół, dodać drobno pokrojone warzywa: pietruszkę, marchewkę, małe różyczki kalafiora oraz fasolki, doprawić szczyptą soli i zagotować.

2

Gotować do miękkości warzyw.

3

Na koniec dać masło, posiekaną natkę i koper oraz śmietanę, wymieszać.

4

Podawać z ugotowanym makaronem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły