Zupa jarzynowa
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Zupa jarzynowa](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974821443.jpeg&w=3840&q=75)
Jedna porcja ma 98 kcal - dietetyczna, zdrowa, tania zupa.
0
0 / 0
Jedna porcja ma 98 kcal - dietetyczna, zdrowa, tania zupa.
11
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
8 porcji
Składniki
2 łyżecz. pietruszka
2 l woda
2 szt. marchewka
1 szt. pietruszka
0.50 szt. seler
2 szt. por
1 szt. cebula
2 szt. ziemniaki
4 łyżka olej
1 łyżka sól
10 dag. fasola szparagowa
Przygotowanie
1
Wszystkie warzywa, poza fasolką i ziemniakami, umyć, obrać, pokroić na mniejsze cząstki.
2
Na patelni rozgrzać olej, dobrze obsmażyć warzywa, wrzucić do garnka z gorącą osoloną wodą.
3
Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, fasolkę w paseczki, dodać do zupy, gotować przez 20 min. na małym ogniu.
4
Zupa jest dosyć gęsta, nie wymaga zaprawiania.
5
Podawać posypaną natką.