Zupa jarzynowa

m7
Zupa jarzynowa

0

0 / 0

Jedna porcja ma 98 kcal - dietetyczna, zdrowa, tania zupa.

11

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

2 łyżecz. pietruszka

2 l woda

2 szt. marchewka

1 szt. pietruszka

0.50 szt. seler

2 szt. por

1 szt. cebula

2 szt. ziemniaki

4 łyżka olej

1 łyżka sól

10 dag. fasola szparagowa

Przygotowanie


1

Wszystkie warzywa, poza fasolką i ziemniakami, umyć, obrać, pokroić na mniejsze cząstki.

2

Na patelni rozgrzać olej, dobrze obsmażyć warzywa, wrzucić do garnka z gorącą osoloną wodą.

3

Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, fasolkę w paseczki, dodać do zupy, gotować przez 20 min. na małym ogniu.

4

Zupa jest dosyć gęsta, nie wymaga zaprawiania.

5

Podawać posypaną natką.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

131

kcal

Białka

2

gram

Węglowodany

13

gram

Tłuszcze

8

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły