Zupa jarzynowa

m7
Zupa jarzynowa

1

0 / 0

Zupa jarzynowa bez ziemniaków. Podawać ją można z tostami.

12

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. pieprz

1 szczyp. sól biała

1.25 l rosoł

1 szt. kalafior

4 szt. marchew

1 szt. cebula

1 szt. por

3 szt. pomidor

1 szt. czosnek

3 łyżka oliwa z oliwek

40 dag. brokuły

20 dag. seler

Przygotowanie


1

Warzywa umyć i oczyścić.

2

Kalafior i brokuły podzielić na różyczki, marchewkę pokroić w plasterki, seler w kostkę, cebulę i por w paski.

3

Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić.

4

Czosnek obrać i rozetrzeć z oliwą.

5

Na oliwie podsmażyć jarzyny, dodać czosnek, wlać rosół i doprawić pieprzem.

6

Gotować 20 minut na średnim ogniu.

7

Doprawić solą i pieprzem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1098

kcal

Białka

62

gram

Węglowodany

95

gram

Tłuszcze

51

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły