Zupa jarzynowa
m7
Zupa jarzynowa bez ziemniaków. Podawać ją można z tostami.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1098
kcal
Białka
62
gram
Węglowodany
95
gram
Tłuszcze
51
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Zupa jarzynowa bez ziemniaków. Podawać ją można z tostami.
12
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. pieprz
1 szczyp. sól biała
1.25 l rosoł
1 szt. kalafior
4 szt. marchew
1 szt. cebula
1 szt. por
3 szt. pomidor
1 szt. czosnek
3 łyżka oliwa z oliwek
40 dag. brokuły
20 dag. seler
Przygotowanie
Warzywa umyć i oczyścić.
Kalafior i brokuły podzielić na różyczki, marchewkę pokroić w plasterki, seler w kostkę, cebulę i por w paski.
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić.
Czosnek obrać i rozetrzeć z oliwą.
Na oliwie podsmażyć jarzyny, dodać czosnek, wlać rosół i doprawić pieprzem.
Gotować 20 minut na średnim ogniu.
Doprawić solą i pieprzem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1098
kcal
Białka
62
gram
Węglowodany
95
gram
Tłuszcze
51
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.