Zupa imbirowo-szpinakowa z uszkami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
mariola85
![Zupa imbirowo-szpinakowa z uszkami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976609543.jpeg&w=3840&q=75)
Rosół w nowej odsłonie, rozgrzewający imbir, zdrowy szpinak i pożywne mięsne pierożki. Przepis jest idealny dla osób, które lubią wprowadzać odrobinę nowości i orientalnej nuty do swojej kuchni.
1
0 / 0
Rosół w nowej odsłonie, rozgrzewający imbir, zdrowy szpinak i pożywne mięsne pierożki. Przepis jest idealny dla osób, które lubią wprowadzać odrobinę nowości i orientalnej nuty do swojej kuchni.
9
Składniki
480 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
50 g seler
1 szczyp. pieprz, sól do smaku
40 g imbir
2 szt. udko z kurczaka
1 szt. skrzydło indyka
2 szt. marchew
1 szt. korzeń pietruszki
4 szt. liść laurowy
6 szt. ziele angielskie
Przygotowanie
Na 2 udkach kurczaka, kawałku indyka lub wołowiny ugotować rosół z dodatkiem marchwi, pietruszki, selera, cebuli. Do smaku dodać liść laurowy i ziele angielskie, sól i pieprz.
Gotowy rosół doprawić świeżym startym imbirem i na małym ogniu gotować jeszcze 15 minut.
Rosół przecedzić, dodać oczyszczone i pokrojone w paski liście szpinaku, gotować jeszcze kilka minut.
Podawać z małymi pierożkami z mięsem i marchewką z wywaru pokrojoną w talarki.