Zupa imbirowo-szpinakowa z uszkami

mariola85
Zupa imbirowo-szpinakowa z uszkami

0

0 / 0

Rosół w nowej odsłonie, rozgrzewający imbir, zdrowy szpinak i pożywne mięsne pierożki. Przepis jest idealny dla osób, które lubią wprowadzać odrobinę nowości i orientalnej nuty do swojej kuchni.

9

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

50 g seler

1 szcz. pieprz, sól do smaku

40 g imbir

2 szt. udko z kurczaka

1 szt. skrzydło indyka

2 szt. marchew

1 szt. korzeń pietruszki

4 szt. liść laurowy

6 szt. ziele angielskie

Przygotowanie


1

Na 2 udkach kurczaka, kawałku indyka lub wołowiny ugotować rosół z dodatkiem marchwi, pietruszki, selera, cebuli. Do smaku dodać liść laurowy i ziele angielskie, sól i pieprz.

2

Gotowy rosół doprawić świeżym startym imbirem i na małym ogniu gotować jeszcze 15 minut.

3

Rosół przecedzić, dodać oczyszczone i pokrojone w paski liście szpinaku, gotować jeszcze kilka minut.

4

Podawać z małymi pierożkami z mięsem i marchewką z wywaru pokrojoną w talarki.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły