Example thumb
0

Składniki

50 Gramów
seler
1 Szczypta
Pieprz, sól do smaku
40 Gramów
imbir
2 Sztuki
udko z kurczaka
1 Sztuka
Skrzydło indyka
2 Sztuki
marchew
1 Sztuka
korzeń pietruszki
4 Sztuki
liść laurowy
6 Sztuk
ziele angielskie
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Na 2 udkach kurczaka, kawałku indyka lub wołowiny gotujemy rosół z dodatkiem marchwi, pietruszki, selera, cebuli. Do smaku dodajemy liść laurowy i ziele angielskie, sól i pieprz.
  2. Gotowy rosół doprawiamy świeżym startym imbirem i na małym ogniu gotujemy jeszcze 15 minut.
  3. Rosół przecedzamy, dodajemy oczyszczone i pokrojone w paski liście szpinaku, gotujemy jeszcze kilka minut.
  4. Podajemy z małymi pierożkami z mięsem i marchewką z wywaru pokrojoną w talarki.

Opis

Rosół w nowej odsłonie, rozgrzewający imbir, zdrowy szpinak i pożywne mięsne pierożki.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!