0

Składniki

50 Gramów
seler
1 Szczypta
Pieprz, sól do smaku
40 Gramów
imbir
2 Sztuki
udko z kurczaka
1 Sztuka
Skrzydło indyka
2 Sztuki
marchew
1 Sztuka
korzeń pietruszki
4 Sztuki
liść laurowy
6 Sztuk
ziele angielskie
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Na 2 udkach kurczaka, kawałku indyka lub wołowiny gotujemy rosół z dodatkiem marchwi, pietruszki, selera, cebuli. Do smaku dodajemy liść laurowy i ziele angielskie, sól i pieprz.
  2. Gotowy rosół doprawiamy świeżym startym imbirem i na małym ogniu gotujemy jeszcze 15 minut.
  3. Rosół przecedzamy, dodajemy oczyszczone i pokrojone w paski liście szpinaku, gotujemy jeszcze kilka minut.
  4. Podajemy z małymi pierożkami z mięsem i marchewką z wywaru pokrojoną w talarki.

Opis

Rosół w nowej odsłonie, rozgrzewający imbir, zdrowy szpinak i pożywne mięsne pierożki.

Podobne przepisy

Ogórkowa z nutą koperku

Łatwy Do 40 min
Ogórkowa z nutą koperku

Indycze golonki duszone z cebulą

Łatwy Do 3 godz
Indycze golonki duszone z cebulą

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Kociołek warzywny

Łatwy Do 40 min
Kociołek warzywny

Łazankowe trendy

Średni Do 40 min
Łazankowe trendy

Placki ziemniaczane z gulaszem i śmietaną

Łatwy Do 15 min
Placki ziemniaczane z gulaszem i śmietaną

Pomidorowa z zacierką

Łatwy Do 1 godz
Pomidorowa z zacierką

Aromatyczna fasolka po bretońsku

Średni Do 2 godz
Aromatyczna fasolka po bretońsku

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!