0

Składniki

50 Gramów
seler
1 Szczypta
Pieprz, sól do smaku
40 Gramów
imbir
2 Sztuki
udko z kurczaka
1 Sztuka
Skrzydło indyka
2 Sztuki
marchew
1 Sztuka
korzeń pietruszki
4 Sztuki
liść laurowy
6 Sztuk
ziele angielskie
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Na 2 udkach kurczaka, kawałku indyka lub wołowiny gotujemy rosół z dodatkiem marchwi, pietruszki, selera, cebuli. Do smaku dodajemy liść laurowy i ziele angielskie, sól i pieprz.
  2. Gotowy rosół doprawiamy świeżym startym imbirem i na małym ogniu gotujemy jeszcze 15 minut.
  3. Rosół przecedzamy, dodajemy oczyszczone i pokrojone w paski liście szpinaku, gotujemy jeszcze kilka minut.
  4. Podajemy z małymi pierożkami z mięsem i marchewką z wywaru pokrojoną w talarki.

Opis

Rosół w nowej odsłonie, rozgrzewający imbir, zdrowy szpinak i pożywne mięsne pierożki.

Podobne przepisy

Rosół z cielęciną

Przepis
Średni Do 3 godz
Rosół z cielęciną

Ogórkowa z nutą koperku

Przepis
Łatwy Do 40 min
Ogórkowa z nutą koperku

Szybka zupa pieczarkowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Szybka zupa pieczarkowa

Indycze golonki duszone z cebulą

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Indycze golonki duszone z cebulą

Pieczone żeberka z sosem śliwkowym

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Pieczone żeberka z sosem śliwkowym

Łazankowe trendy

Przepis
Średni Do 40 min
Łazankowe trendy

Pomidorowa z zacierką

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pomidorowa z zacierką

Bigos myśliwski

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Bigos myśliwski

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!