Zupa hamburgerowa

AnetaGwiner
Zupa hamburgerowa

0

0 / 0

Nie można wyobrazić sobie spotkania z kolegami bez hamburgerów. To jest hamburger... ale w postaci zupy. Idealnie!

16

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

960 g mięso mielone wołowe

1 szt. cebula biała

2 szt. papryka czerwona

6 szkl. bulion drobiowy

2 łod. łodyga selera

3 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz

3 łyżka ketchup kotlin z piekła rodem extra hot

1 pusz. pomidory krojone łowicz

4 szt. marchewka

1 łyżka sól

1 łyżka pieprz

1 szcz. pieprz cayenne

1 łyżeczka oregano

1 szkl. kasza jaglana

1 pusz. kukurydza konserwowa

2 łyżeczka papryka ostra mielona

Przygotowanie


1

Cebulę obrać i pokroić. Selera pokroić. Na rozgrzanym oleju podsmażyć mięso wołowe z cebulą i selerem.

2

Do bulionu dodać pokrojoną marchewkę, pomidory z puszki, pokrojoną w kostkę paprykę, kukurydzę, koncentrat, ketchup i przyprawy.

3

Dodać podsmażone mięso z cebulą i selerem. Gotować 10 minut.

4

Ugotowaną al dente kasze jaglaną dodać do zupy. Gotować zupę kolejne 15 minut. Zupę podawać z bułką.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły