Zupa hamburgerowa
AnetaGwiner
Nie można wyobrazić sobie spotkania z kolegami bez hamburgerów. To jest hamburger... ale w postaci zupy. Idealnie!
0
0 / 0
Nie można wyobrazić sobie spotkania z kolegami bez hamburgerów. To jest hamburger... ale w postaci zupy. Idealnie!
16
Składniki
90 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
960 g mięso mielone wołowe
1 szt. cebula biała
2 szt. papryka czerwona
6 szkl. bulion drobiowy
2 łod. łodyga selera
3 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz
3 łyżka ketchup kotlin z piekła rodem extra hot
1 pusz. pomidory krojone łowicz
4 szt. marchewka
1 łyżka sól
1 łyżka pieprz
1 szcz. pieprz cayenne
1 łyżeczka oregano
1 szkl. kasza jaglana
1 pusz. kukurydza konserwowa
2 łyżeczka papryka ostra mielona
Przygotowanie
Cebulę obrać i pokroić. Selera pokroić. Na rozgrzanym oleju podsmażyć mięso wołowe z cebulą i selerem.
Do bulionu dodać pokrojoną marchewkę, pomidory z puszki, pokrojoną w kostkę paprykę, kukurydzę, koncentrat, ketchup i przyprawy.
Dodać podsmażone mięso z cebulą i selerem. Gotować 10 minut.
Ugotowaną al dente kasze jaglaną dodać do zupy. Gotować zupę kolejne 15 minut. Zupę podawać z bułką.