Zupa gulaszowa po węgiersku

m7
Zupa gulaszowa po węgiersku

1

0 / 0

Wspaniała zupa na każdą imprezę.

12

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

1 szczyp. pieprz

1 szt. cebula

4 szt. ziemniaki

4 szt. papryka marynowana

2 szt. liść laurowy

2 łyżka przecier pomidorowy łowicz

1 łyżka ziele angielskie

1 łyżka przyprawa typu vegeta

2 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna

30 dag. pieczarki

0.50 kg mięso gulaszowe

0.50 kostka margaryna zwykła

Przygotowanie


1

Na tłuszczu zeszklić cebulę i wkroić mięso, dodać liście laurowe i ziele angielskie. Poddusić jak gulasz.

2

Podlać wodą, wkroić pieczarki, ziemniaki i marynowaną paprykę.

3

Dodać koncentrat pomidorowy i podbić wodą z mąką. Doprawić do smaku.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

228

kcal

Białka

11

gram

Węglowodany

14

gram

Tłuszcze

14

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły