Zupa gulaszowa po węgiersku
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Zupa gulaszowa po węgiersku](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976999055.jpeg&w=3840&q=75)
Wspaniała zupa na każdą imprezę.
1
0 / 0
Wspaniała zupa na każdą imprezę.
12
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
10 porcji
Składniki
1 szczyp. pieprz
1 szt. cebula
4 szt. ziemniaki
4 szt. papryka marynowana
2 szt. liść laurowy
2 łyżka przecier pomidorowy łowicz
1 łyżka ziele angielskie
1 łyżka przyprawa typu vegeta
2 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
30 dag. pieczarki
0.50 kg mięso gulaszowe
0.50 kostka margaryna zwykła
Przygotowanie
1
Na tłuszczu zeszklić cebulę i wkroić mięso, dodać liście laurowe i ziele angielskie. Poddusić jak gulasz.
2
Podlać wodą, wkroić pieczarki, ziemniaki i marynowaną paprykę.
3
Dodać koncentrat pomidorowy i podbić wodą z mąką. Doprawić do smaku.