Zupa gulaszowa po węgiersku

m7

Wspaniała zupa na każdą imprezę.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
228
kcal
Białka
11
gram
Węglowodany
14
gram
Tłuszcze
14
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Wspaniała zupa na każdą imprezę.
12
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
1 szczyp. pieprz
1 szt. cebula
4 szt. ziemniaki
4 szt. papryka marynowana
2 szt. liść laurowy
2 łyżka przecier pomidorowy łowicz
1 łyżka ziele angielskie
1 łyżka przyprawa typu vegeta
2 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
30 dag. pieczarki
0.50 kg mięso gulaszowe
0.50 kostka margaryna zwykła
Przygotowanie
Na tłuszczu zeszklić cebulę i wkroić mięso, dodać liście laurowe i ziele angielskie. Poddusić jak gulasz.
Podlać wodą, wkroić pieczarki, ziemniaki i marynowaną paprykę.
Dodać koncentrat pomidorowy i podbić wodą z mąką. Doprawić do smaku.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
228
kcal
Białka
11
gram
Węglowodany
14
gram
Tłuszcze
14
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.