Zupa gulaszowa Izuni

m7
Zupa gulaszowa Izuni

0

0 / 0

Zupa bardzo sycąca i smaczna.

14

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

1 kg wieprzowina łopatka

2 szczyp. pieprz

1 szczyp. pieprz ziołowy

1 łyżecz. przyprawa maggi

1 l woda

1 szt. cebula biała

3 szt. kostka rosołowa wołowa

3 szt. marchew

5 szt. ziemniaki

6 szt. pomidor

1 szt. papryka zielona

3 łyżka nać pietruszki

3 łyżka olej rzepakowy uniwersalny

1 łyżka przyprawa typu vegeta

Przygotowanie


1

Mięso pokroić w cienkie paski. Cebulę obrać i pokroić w piórka lub kostkę. Wlać olej do garnka, wrzucić cebulę i podsmażyć. Dodać mięso, marchewkę i 3 kostki wołowe i dalej smażyć. Dodać 1 litr wody, gotować do miękkości mięsa.

2

Następnie dodać pokrojone ziemniaki, pokrojoną w kosteczkę paprykę i obrane ze skóry i pokrojone pomidory.

3

Gotować około 15 minut. Mieszać od czasu do czasu .

4

Dodać natkę pietruszki i doprawić do smaku vegetą, pieprzem i ewentualnie maggi.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

435

kcal

Białka

24

gram

Węglowodany

25

gram

Tłuszcze

24

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły