Zupa gulaszowa

m7
Zupa gulaszowa

0

0 / 0

Bardzo sycąca, bardzo smaczna zupa gulaszowa.

17

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

1 szczyp. majeranek

1 szczyp. bazylia

400 g wołowina chuda

400 g pierś kurczaka

200 g pieczarki

1 szt. kukurydza konserwowa

1 szt. czerwona fasola

1 szt. włoszczyzna

1 szt. koncentrat pomidorowy łowicz

1 szt. cebula czerwona

1 szt. papryka czerwona słodka

1 szt. liść laurowy

1 szt. ziele angielskie

3 łyżka olej

1 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna

Przygotowanie


1

Mięso wołowe pokroić w kostkę i dolać wody. Dodać włoszczyznę, ziele angielskie, listek laurowy, sól i pieprz.

2

Gdy wołowina będzie już dochodzić, dodać pierś z kurczaka.

3

Następnie dodać pieczarki.

4

Pod koniec gotowania dodać kukurydzę, fasolkę, majeranek, bazylię i zasmażkę.

5

Przygotować zasmażkę z oleju, łyżki mąki i papryki czerwonej.

6

Wszystko doprawić koncentratem wg uznania.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

850

kcal

Białka

72

gram

Węglowodany

76

gram

Tłuszcze

19

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły