Zupa gulaszowa

m7
Zupa gulaszowa

0

0 / 0

Rozgrzewająca zupa na zimowe dni.

12

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 kg wieprzowina chuda

1 łyżecz. papryka ostra

1 łyżecz. papryka słodka

0.50 łyżecz. sól, pieprz

2 szt. cebula

0.25 szt. seler

8 szt. ziemniaki

1 szt. korzeń pietruszki

4 szt. marchew

2 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz

4 łyżka olej słonecznikowy

4 łyżka nać pietruszki

Przygotowanie


1

Wieprzowinę pokroić w kostkę. Warzywa obrać i pokroić w kostkę.

2

Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć na nim drobniutko posiekaną cebulkę.

3

Do cebulki dodać po łyżeczce (można mniej lub więcej) obu papryk, dokładnie wymieszać. Następnie dodać pokrojoną w kostkę wieprzowinę, podsmażyć, pod koniec podsmażania dodać koncentrat pomidorowy.

4

W międzyczasie do garnka włożyć warzywa, zalać je wodą i gotować. Do warzyw dodać podsmażoną wieprzowinę. Gotować do miękkości, przyprawić do smaku.

5

Przed podaniem można posypać posiekaną drobno zieleniną.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły