Zupa gulaszowa

m7
Zupa gulaszowa

Średnia 0 / 0

Oceń!

Rozgrzewająca zupa na zimowe dni.

12

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 kg wieprzowina chuda

1 łyżecz. papryka ostra

1 łyżecz. papryka słodka

0.50 łyżecz. sól, pieprz

2 szt. cebula

0.25 szt. seler

8 szt. ziemniaki

1 szt. korzeń pietruszki

4 szt. marchew

2 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz

4 łyżka olej słonecznikowy

4 łyżka nać pietruszki

Przygotowanie


Wieprzowinę pokroić w kostkę. Warzywa obrać i pokroić w kostkę.

Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć na nim drobniutko posiekaną cebulkę.

Do cebulki dodać po łyżeczce (można mniej lub więcej) obu papryk, dokładnie wymieszać. Następnie dodać pokrojoną w kostkę wieprzowinę, podsmażyć, pod koniec podsmażania dodać koncentrat pomidorowy.

W międzyczasie do garnka włożyć warzywa, zalać je wodą i gotować. Do warzyw dodać podsmażoną wieprzowinę. Gotować do miękkości, przyprawić do smaku.

Przed podaniem można posypać posiekaną drobno zieleniną.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

549

kcal

Białka

39

gram

Węglowodany

45

gram

Tłuszcze

18

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły