Zupa gulaszowa

m7
Zupa gulaszowa

0

0 / 0

Sycąca zupa gulaszowa idealna na jednodaniowy obiad.

12

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 szcz. papryka słodka

1 szcz. liść laurowy

1 szcz. ziele angielskie

1 szcz. olej

1 szt. koncentrat pomidorowy łowicz

2 szt. papryka czerwona

2 szt. cebula

2 szt. czosnek

2 szt. kostka rosołowa drobiowa

2 szt. marchew

5 szt. ziemniaki

40 dek. mięso wieprzowe

Przygotowanie


1

Mięso umyć, pokroić w niedużą kostkę, usunąć żyłki i tłuszcz. Cebulę i czosnek pokroić w kostkę, podobnie obie papryki, ziemniaki pokroić w łódki, marchew zetrzeć na tarce na dużych oczkach.

2

Mięso podsmażyć na tłuszczu, przełożyć do większego garnka. Na pozostałym tłuszczu podsmażyć cebulę i czosnek, posypać słodką papryką i zaraz zalać gorącym bulionem (aby nie przypalić papryki).

3

Dołożyć mięso, liść laurowy, ziele angielskie i wszystko razem gotować na wolnym ogniu ok. 1 lub 1,5 godz. aż mięso będzie miękkie.

4

Miniej więcej w połowie gotowania (po ok. 40min) dołożyć pokrojoną paprykę. Zaprawić koncentratem pomidorowym i doprawić do smaku przyprawami.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły