Zupa gulaszowa
m7
0
0 / 0
0
Sycąca zupa gulaszowa idealna na jednodaniowy obiad.
12
Składniki
60 min
Przygotowanie
?
Kcal/porcja
Składniki
6 porcji
Składniki
1 szcz. papryka słodka
1 szcz. liść laurowy
1 szcz. ziele angielskie
1 szcz. olej
1 szt koncentrat pomidorowy łowicz
2 szt papryka czerwona
2 szt cebula
2 szt czosnek
2 szt kostka rosołowa drobiowa
2 szt marchew
5 szt ziemniaki
40 dek. mięso wieprzowe
Przygotowanie
Mięso umyć, pokroić w niedużą kostkę, usunąć żyłki i tłuszcz. Cebulę i czosnek pokroić w kostkę, podobnie obie papryki, ziemniaki pokroić w łódki, marchew zetrzeć na tarce na dużych oczkach.
Mięso podsmażyć na tłuszczu, przełożyć do większego garnka. Na pozostałym tłuszczu podsmażyć cebulę i czosnek, posypać słodką papryką i zaraz zalać gorącym bulionem (aby nie przypalić papryki).
Dołożyć mięso, liść laurowy, ziele angielskie i wszystko razem gotować na wolnym ogniu ok. 1 lub 1,5 godz. aż mięso będzie miękkie.
Miniej więcej w połowie gotowania (po ok. 40min) dołożyć pokrojoną paprykę. Zaprawić koncentratem pomidorowym i doprawić do smaku przyprawami.