Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Jeszcze w xix wieku grzyby zaliczano do potraw ludu. Możni jadali jedynie prawdziwki, rydze, smardze, pieczarki i trufle. Mimo to i na chłopskich, i na pańskich stołach postna zupa grzybowa rozpoczynała wieczerzę wigilijną. Dzisiaj, gdy grzyby stały się rzadkim rarytasem, zupy grzybowe tak jak i pogardzane niegdyś ostrygi należą do potraw wykwintnych.
1 | Szczypta |
sól
|
|
1 | Szczypta |
pieprz
|
|
100 | Gramów |
Suszone grzyby
|
|
2 | Sztuki |
marchew
|
|
1 | Sztuka |
korzeń pietruszki
|
|
0.25 | Sztuki |
seler
|
|
1 | Sztuka | ||
1 | Łyżka |
olej
|
|
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |