Zupa grzybowa z marchewką i makaronem

lubella

Czy może być bardziej aromatyczna zupa niż grzybowa? Polecamy mocno grzybową zupę z marchewką i makaronem, która jest pachnąca, pożywna i pyszna.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
653
kcal
Białka
25
gram
Węglowodany
90
gram
Tłuszcze
17
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Czy może być bardziej aromatyczna zupa niż grzybowa? Polecamy mocno grzybową zupę z marchewką i makaronem, która jest pachnąca, pożywna i pyszna.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
200 g makaron lubella nitki cięte
800 bulion drobiowy
200 g grzyby
2 g marchew
1 szt. cebula
2 łyżka masło
1 szczyp. sól, pieprz
1 szt. natka pietruszki
Przygotowanie
Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Cebulę zeszklij na maśle. Dodaj grzyby pokrojone na mniejsze kawałki i podsmaż.
Zalej bulionem, dodaj pokrojoną w plasterki marchew i gotuj 25 minut. Dopraw solą i pieprzem.
Podawaj z makaronem. Posyp natką pietruszki.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
653
kcal
Białka
25
gram
Węglowodany
90
gram
Tłuszcze
17
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.