Zupa grzybowa z marchewką i makaronem

lubella
Zupa grzybowa z marchewką i makaronem

0

0 / 0

Czy może być bardziej aromatyczna zupa niż grzybowa? Polecamy mocno grzybową zupę z marchewką i makaronem, która jest pachnąca, pożywna i pyszna.

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

200 g makaron lubella nitki cięte

800 bulion drobiowy

200 g grzyby

2 g marchew

1 szt. cebula

2 łyżka masło

1 szcz. sól, pieprz

1 szt. natka pietruszki

Przygotowanie


1

Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Cebulę zeszklij na maśle. Dodaj grzyby pokrojone na mniejsze kawałki i podsmaż.

2

Zalej bulionem, dodaj pokrojoną w plasterki marchew i gotuj 25 minut. Dopraw solą i pieprzem.

3

Podawaj z makaronem. Posyp natką pietruszki.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły