Zupa grzybowa z marchewką i makaronem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
lubella
![Zupa grzybowa z marchewką i makaronem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975248199.jpeg&w=3840&q=75)
Czy może być bardziej aromatyczna zupa niż grzybowa? Polecamy mocno grzybową zupę z marchewką i makaronem, która jest pachnąca, pożywna i pyszna.
0
0 / 0
Czy może być bardziej aromatyczna zupa niż grzybowa? Polecamy mocno grzybową zupę z marchewką i makaronem, która jest pachnąca, pożywna i pyszna.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
200 g makaron lubella nitki cięte
800 bulion drobiowy
200 g grzyby
2 g marchew
1 szt. cebula
2 łyżka masło
1 szczyp. sól, pieprz
1 szt. natka pietruszki
Przygotowanie
1
Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Cebulę zeszklij na maśle. Dodaj grzyby pokrojone na mniejsze kawałki i podsmaż.
2
Zalej bulionem, dodaj pokrojoną w plasterki marchew i gotuj 25 minut. Dopraw solą i pieprzem.
3
Podawaj z makaronem. Posyp natką pietruszki.