1

Składniki

400 Gramów
ingridient
makaron muszelki Lubella
3 Sztuki
marchew
1 Pęczek
pietruszka
1 Sztuka
cebula
3 Sztuki
ziele angielskie
2 Sztuki
liść laurowy
3 Łyżki
śmietana 18%
2 Łyżki
Mąka Lubella Puszysta poznańska
2.5 Litra
Koncentrat Bulionu Krakus
3 Łyżki
masło
1 Szczypta
sól, pieprz
1 Pęczek
koperek
500 Gramów
Grzyby sezonowe
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Makaron gotujemy według zaleceń producenta na opakowaniu.
  2. Przygotowujemy bulion.
  3. Grzyby czyścimy, kroimy a następnie smażymy na maśle do odparowania wody.
  4. Marchewkę, pietruszkę i cebulę obieramy i kroimy w kostkę.
  5. Do bulionu dodajemy pokrojone warzywa oraz ziele angielskie i listki laurowe.
  6. Odparowane grzyby dodajemy do zupy i gotujemy około 30 minut.
  7. Przygotowaną zupę zagęszczamy mąką rozrobioną z odrobiną zupy.
  8. Dodajemy śmietanę.
  9. Podajemy z makaronem i drobno posiekanym koperkiem.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!