1

Składniki

400 Gramów
ingridient
makaron muszelki Lubella
3 Sztuki
marchew
1 Pęczek
pietruszka
1 Sztuka
cebula
3 Sztuki
ziele angielskie
2 Sztuki
liść laurowy
3 Łyżki
śmietana 18%
2 Łyżki
mąka Lubella Puszysta poznańska
2.5 Litra
3 Łyżki
masło
1 Szczypta
sól, pieprz
1 Pęczek
koperek
500 Gramów
Grzyby sezonowe
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Makaron gotujemy według zaleceń producenta na opakowaniu.
  2. Przygotowujemy bulion.
  3. Grzyby czyścimy, kroimy a następnie smażymy na maśle do odparowania wody.
  4. Marchewkę, pietruszkę i cebulę obieramy i kroimy w kostkę.
  5. Do bulionu dodajemy pokrojone warzywa oraz ziele angielskie i listki laurowe.
  6. Odparowane grzyby dodajemy do zupy i gotujemy około 30 minut.
  7. Przygotowaną zupę zagęszczamy mąką rozrobioną z odrobiną zupy.
  8. Dodajemy śmietanę.
  9. Podajemy z makaronem i drobno posiekanym koperkiem.

Podobne przepisy

Ogórkowa z nutą koperku

Łatwy Do 40 min
Ogórkowa z nutą koperku

Zupa rybna z makaronem jajeczna krajaneczka

Trudny Do 3 godz
Zupa rybna z makaronem jajeczna krajaneczka

Zupa chłopska

Łatwy Do 1 godz
Zupa chłopska

Krem z pora z jajkiem w koszulce

Łatwy Do 1 godz
Krem z pora z jajkiem w koszulce

Rosół

Średni Do 1 godz
Rosół

Zupa minestone

Łatwy Do 40 min
Zupa minestone

Zupa pieczarkowa

Łatwy Do 1 godz
Zupa pieczarkowa

Zupa pomidorowa z kukurydzą i makaronem krajanką

Średni Do 1 godz
Zupa pomidorowa z kukurydzą i makaronem krajanką

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!